Etikettijätteen kierrätys etenee

11.11.2016 09:36Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Smartwater-juomapullo. Kuva: Coca-Cola.
Smartwater-juomapullo. Kuva: Coca-Cola.

Etikettimateriaalien valmistajat kehittävät etikettijätteen kierrätystä yhteistyössä pakkausten valmistajien ja käyttäjien kanssa. Sekä Avery Dennison että Raflatac ovat saaneet aikaan kierrätysprojekteja.

Etikettijäte on ollut ongelma pakkausten valmistajille ja käyttäjille. Jätteen kierrätykseen on haettu ratkaisuja.

Avery Dennison kertoo tekevänsä yhteistyötä Coca-Colan Euroopan partnereiden kanssa jätteen, kustannusten ja hiilijalanjäljen vähentämiseksi. Yksi projekti on ollut brittiläisen Smartwater-juoman tuotannon ympäristöystävällisyyden lisääminen.

Vuonna 2015 Smartwater-juomaa tuotettiin 50 miljoonaa pulloa. Etiketeistä syntyi yli 40 miljoonaa tonnia jätettä. Juoman valmistaja PET UK ja Avery Dennison kehittivät kierrätysohjelman, jonka avulla PET UK pystyy käyttämään hyväksi tämän jätteen uusien tuotteiden valmistuksessa. Kierrätys vähentää yhtiön hiilidioksidipäästöjä 180–200 tonnia vuonna 2016.

Avery Dennison käynnisti projektin vuonna 2014, ja sen jälkeen kierrätysohjelmaan on liittynyt monia juomien valmistajia. Yhtiö on asettanut kunnianhimoiseksi tavoitteeksi etikettijätteen 70 prosentin kierrätysasteen vuonna 2025.

Raflatacilla 70 kierrätyspartneria
UPM Raflatac on saanut kierrätysohjelmiinsa mukaan jo 70 yhteistyökumppania. Raflatac tarjoaa yrityksille Label Life -elinkaarityökalua ja RafCycle-kierrätysratkaisua.

RafCycle on innovatiivinen kierrätyskonsepti, jonka avulla voidaan käyttää uudelleen paineherkkien etikettien käytöstä syntyvää jätettä. Siitä pystytään tekemään uusia tuotteita sen sijaan, että jäte poltettaisiin tai sijoitettaisiin kaatopaikalle.

Share: