Etikettien tilauksiin ja tuotantoon ilmaisia työkaluja

21.12.2016 09:16Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Kuva: UPM Raflatac.
Kuva: UPM Raflatac.

Itsekiinnittyvien etikettien tilauksissa ja tuotannossa on syytä käyttää alan uutta standardia virheiden välttämiseksi. Nyt muistilista tilauksessa tarvittavista määrittelyistä on saatavissa ilmaiseksi PDF-dokumenttina.

Muistilista ja etikettimateriaalien ominaisuuksien lista löytyvät ISO:n verkkosivuilta osoitteesta http://standards.iso.org/iso/18614

– Nämä dokumentit ovat yhdessä tarkkaan harkittu ja relevantti määrittely, jossa yhdistyvät brändien omistajien sovelluskohtaiset tarpeet ja alan toimijoiden tietämys. Määrittelystä löytyvät ammattimaisessa toiminnassa tarvittavat parametrit, jotka kattavat toiminnan kaikilla tasoilla materiaaleista loppukäyttöön asti, sanoo Finat-järjestön toimitusjohtaja Jules Lejeune.

Finatin jäsenet ovat olleet mukana standardia kehittämässä. Finat edustaa maailmanlaajuisesti itsekiinnittyvien etikettien tuottajia. Järjestöön kuuluu yli 500 jäsentä yli 50 maasta.

Keväällä 2016 julkaistu ISO-standardi helpottaa itsekiinnittyvien etikettien tilaamista. Standardi määrittelee etikettien vaadittavat tekniset ominaisuudet käyttötarkoituksen mukaan. Itsekiinnittyvät etiketit ovat käytetyin tuote etikettimarkkinoilla. Standardoinnin tarve on ollut suuri, ja standardia ovat olleet kehittämässä mm. Ericsson ja Ikea.

Koko standardi löytyy SFS:n verkkokaupasta englannin kielellä tällä nimellä: ISO/TS 18614:2016 Packaging — Label material — Required information for ordering and specifying self-adhesive labels.

Share: