Etiketeistä tietoa kirjasta ja verkosta

13.10.2016 09:21Uutiset » Tuotteet ja palvelut

handboken

Etikettien suunnitteluun ja tilaamiseen saa neuvoja uudesta ruotsalaisesta opaskirjasta sekä etikettimateriaalien toimittajien verkkosivuilta.

Suomenkielistä etikettiopasta ei ole toimituksen tiedossa, mutta ruotsin kielellä on juuri ilmestynyt ”Handbok i Etikett”. Sen ovat julkaisseet yhdessä Ruotsin Grafiska Företagen -toimialaliitto sekä pakkausalan aikakauslehti nord emballage. Kirjan kerrotaan auttavan tekemään oikeita valintoja etikettien ostamisessa.

Kirja on kokonaan uusi versio vuonna 2003 ilmestyneestä kirjasta. Uudessa kirjassa on 88 sivua. Opaskirja selvittää alan tekniikkaa sekä käsitteitä ja tarjoaa käytännön ohjeita myös etikettien suunnittelijoille. Kirja sisältää myös suunnittelijoiden ja ostajien haastatteluja. Kirja esiteltiin Empack-messuilla Kistassa lokakuussa.

Kirjaa voivat tilata ilmaiseksi Ruotsin Etikettgruppen-jäsenet. Kirjaa voi myös tilata osoitteesta http://boken.packnews.se/

Etikettien ostajille ja suunnittelijoille on tärkeää tietoa myös itsekiinnittyvien etikettien uudessa ISO-standardissa. Se on saatavilla ruotsiksi SIS-standardisoimisliiton sivuilta ja englanniksi Suomen SFS:n sivuilta.

Paljon tietoa etiketeistä saa myös Raflatacin suunnittelijoille suunnatusta palvelusta www.prolabelstudio.com sekä Avery Dennisonin sivuilta www.label.averydennison.com

Share: