Erikoisefektit ja digitaalinen viimeistely yleistyvät

20.1.2017 09:04Uutiset » Tuotteet ja palvelut
MGI:n JetVarnish-laitteella viimeistelty painotyö.

Erikoisefektien ja digitaalisen viimeistelyn lisääntyvät käyttö ovat vahva trendi painamisessa. Tätä mieltä on tutkimusyhtiö InfoTrends, joka on listannut tämän vuoden trendejä painotoiminnassa.

Yksi tähän trendiin liittyvä ilmiö on InfoTrendsin mukaan digitaalisissa arkkitoonerikoneissa yleistyvä lisäyksikkö, jolla saadaan aikaan tehosteita. Ne ovat yleistymässä myös pienemmän tuotannon laitteissa. Lisäyksiköllä voidaan tuottaa esimerkiksi lisävärejä, lakkauksia ja turvaratkaisuja.

Myös digitaaliset viimeistelylaitteet yleistyvät, ja niiden avulla voidaan tuottaa esimerkiksi foliointia, metallivärejä ja spottivärejä. Digitaalinen leikkaus ja nuuttaus laajentavat mahdollisuuksia tehdä näyttäviä painotuotteita.

InfoTrends on julkaissut erikoistehosteista uuden tutkimuksen: Beyond CMYK: The Use of Special Effects in Digital Printing.

Kaikkea mahdollista painetaan

Toinen vahva trendi on tutkimuslaitoksen mukaan mustesuihkutulostamisen kehittyminen ja yleistyminen kaiken mahdollisen painamisessa. Painotalot voivat kohtuullisilla kustannuksilla painaa mm. tekstiilejä, kolmiulotteisia esineitä ja pieniä pakkaussarjoja tasotulostimilla.

Kolmas vuoden 2017 trendeistä on älykäs painotuotanto. Drupassa oli esillä monia ratkaisuja painotalon tuotantodatan ja analyysiohjelmien yhdistämiseen pilvipalvelussa. Näin saadaan tuotannon ohjaamiseen ja tehostamiseen dataa, jonka avulla voidaan luoda entistä älykkäämmin ja automaattisemmin toimiva tuotantoympäristö.

Share: