Epson ja Aalto-yliopisto kokeilevat tekstiilitulostamista

10.9.2019 08:15Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Aallon ja Epsonin yhteistyö mahdollistaa luovat kokeilut. Työt vasemmalta Riika Hongisto ja Tuuli-Tytti Koivula. Kuvat: Epson/ Eeva Suorlahti.

Epson ja Aalto-yliopiston tekstiili- ja vaatesuunnittelu ovat lähteneet uudenlaiseen yhteistyöhön digitaalisen tekstiilitulostuksen saralla. Epsonin suoraan kankaaseen tulostavaa SureColor SC-F2100 -tulostinta testattiin ensimmäisen kerran kesällä 2019 toteutetussa yhteistyöprojektissa tokiolaisen Tama Art -yliopiston kanssa.

Aalto-yliopistosta valmistuvat muoti- ja tekstiilisuunnittelijat käyttävät tulevaisuudessa hyväkseen yhä enemmän digitaalista tekstiilitulostusta suunnitellessaan painokankaita ja tuotteita muotiin sekä sisustukseen.

Tämä on eräs syy sille, miksi tulostinvalmistaja Epson tekee parasta aikaa yhteistyötä Aalto-yliopiston tekstiili- ja muotialan opiskelijoiden kanssa. Luovista ideoista kumpuavia kokeiluja on esillä 6.9. alkaen Helsinki Design Weekillä Erottaja 2:n näyttelytilassa “Shared Stories”-näyttelyssä.

Epsonin suurkuvatulostimista vastaava Account Manager Kenneth Hilapieli kertoo:

– Epsonin suoraan kankaaseen tulostavalla SureColor SC-F2100 -tulostimella digitaalinen tekstiilitulostus ei ole kallista tai teknisesti hankalaa. Se sopii erinomaisesti esimerkiksi vaatealan start-upeille, jotka haluavat tulostaa pieniä sarjoja.

SureColor SC-F2100 tarjoaa täydellisen paketin t-paitojen, pikeepaitojen, kassien ja muiden tekstiilituotteiden suunnittelua ja niille tulostamista varten. Tulostin, musteet ja ohjelmiston käsittävä kokonaisratkaisu tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden tehdä erilaisia luovia kokeiluja, mock-upeiksi kutsuttuja mallinnoksia, joiden tekeminen on ollut työlästä perinteisillä menetelmillä.

– Tulostinta testattiin ensimmäisen kerran kesällä 2019 toteutetussa yhteistyöprojektissa tokiolaisen Tama Art-yliopiston kanssa. Sekä Japanissa että Suomessa järjestetyissä työpajoissa käsiteltiin kulttuurivaihtoa ja kestävän kehityksen teemoja, kertoo Aalto yliopiston tekstiilisuunnittelun yliopisto-opettaja Anna-Mari Leppisaari.

Share: