EGP-tekniikan käyttö kasvaa pakkauspainamisessa

23.11.2017 09:11Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Marvacon toimitusjohtaja Kai Lankinen esitteli EGP-tekniikkaa kansainvälisessä FlexoDay-seminaarissa 15.11. Italian Bolognassa.

Kansainväliset brändinomistajat sekä painotalot ovat siirtymässä tai ovat osittain jo siirtyneet uuteen EGP-tekniikkaan Marvacon mukaan. Myös kotimainen kiinnostus jatkaa kasvuaan.

Marvaco on tiedotteensa mukaan EGP-teknologian (Expanded Gamut Printing) edelläkävijä ja yhdessä pakkauspainojen kanssa implementoi tekniikkaa Suomessa sekä maailmalla. Marvacon toimitusjohtaja Kai Lankinen esitteli tekniikkaa kansainvälisessä FlexoDay-seminaarissa 15.11. Italian Bolognassa. Tapahtuman isäntänä toimi Italian fleksoyhdistys ATIF. Tapahtuma keräsi paikalle yli 400 flekso- ja pakkausalan ammattilaista monesta maasta.

EGP kuuma aihe Italiassakin, Lankinen sanoo. EGP mahdollistaa hänen mukaansa laadukkaan, tehokkaan ja tuottavamman pakkauspainatuksen, jossa ei käytetä spot-sekoitevärejä. EGP:ssä painatus- ja brändivärit toteutetaan digitaalisesti avustetulla värinsekoituksella entistä ennustettavammin, tarkemmin ja puhtaammin. CMYK-väriavaruutta rikastetaan muun muassa OGV (Orange, Green, Violet) -lisäprosessiväreillä, jolloin värisävyjen määrä yli kaksinkertaistuu Pantone+ -sarjaan verrattuna.

– EGP-tekniikka mahdollistaa tuotteiden painamisen yhdellä ajokerralla sekä entistä pienempien sarjojen kustannustehokkaan painatuksen. Menetelmä vähentää myös ympäristökuormitusta, Lankinen sanoo.

Share: