Digitaaliset viimeistelyratkaisut kovassa nosteessa

17.8.2016 08:05Uutiset » Tuotteet ja palvelut
MGI:n laitteilla tuotettuja tehosteita. Kuva Konica Minolta.
MGI:n laitteilla tuotettuja tehosteita. Kuva Konica Minolta.

Digitaaliset viimeistelyratkaisut avaavat painoalan ja pakkausalan yrityksille uusia mahdollisuuksia arvon lisäämiseen tuotteissa. Erilaisten erikoistehosteiden tuottaminen digitaalisesti kiinnostaa suuresti, mikä näkyy myös toimittajien tilauskirjoissa.

Tutkimusyhtiö InfoTrendsin mukaan tooneripainamisen ja mustesuihkutulostamisen kehitys on avannut painajille uusia mahdollisuuksia tarjota CMYK-värien lisäksi monia erikoisefektejä tehokkaasti. Erikoistehosteet kuten valkoinen väri, kirkas väri, tekstuurit, metallivärit ja fluoresoivat värit voidaan yhdistää digipainamisen tarjoamaan personointiin sekä lyhyiden sarjojen tuotantoon painotuotteen arvon lisäämiseksi.

InfoTrendsin mukaan markkinoiden laajentuminen on ollut viime vuosina dramaattista. Tarjolle on tullut in-line-digipainokoneita ja off-line laitteita, joilla voidaan tuottaa innovatiivisia ratkaisuja suuremmille arkeille tehokkaasti. InfoTrendsin raportti “Beyond CMYK: The Use of Special Effects in Digital Printing” selvittää näitä mahdollisuuksia Yhdysvalloissa ja Länsi-Euroopassa.

Scodixin kimallus-tekniikalla ehostettu painotyö.
Scodixin kimallus-tekniikalla ehostettu painotyö.

Digitaalisten viimeistelyratkaisujen kiinnostavuus näkyi selvästi Drupassa ja alan toimittajien tilauskirjoissa. Erikoistehosteiden painamiseen tarkoitettuja laitteita myyvät Scodix ja MGI ilmoittivat saaneensa ennätysmäärän tilauksia messuilta. Scodix toimittaa peräti 10 Ultra Pro -painokonetta Avery Dennisonin yksiköille eri puolille maailmaa.

Myös Highcon keräsi messuilta ennätysmäärän tilauksia, mikä osoittaa digitaalisen leikkauksen ja nuuttauksen kiinnostavan välineenä erikoistehosteiden tuottamisessa.

Katso yrityksen Konica Minolta estradisivu
Share: