Digitaaliseen viimeistelyyn uusia ratkaisuja

28.9.2017 09:57Uutiset » Tuotteet ja palvelut
HP:n uudella GEM-viimeistelytekniikalla tuotettuja etikettejä. Kuva: HP.

Digitaalinen viimeistelytekniikka oli Labelexpo-messujen yksi puhutuimmista aiheista. HP antoi oman panoksensa keskusteluun julkistamalla Indigo GEM-ratkaisun, joka tarjoaa digitaalisen yhden ajon tekniikan erikoistehosteiden, esim. folioinnin, kohopainatuksen ja spottilakan toteuttamiseen.

Messuilla näkyi, että digipainokoneiden toimittajat panostavat paljon digitaaliseen viimeistelyyn. Tällä tavalla pystytään paremmin kilpailemaan perinteisten painotekniikoiden kanssa, joissa erityisesti erikoistehosteiden käyttö on ollut huippuluokkaa.

HP lupaa tuoda GEM-laitteen markkinoille ensi keväänä. Laitteiston on valmistanut JetFX ja se toimii in-line Indigo WS6800 -painokoneen kanssa. Laite on myös saatavilla erikseen Indigo-painokoneille. Integroitu yhden ajon tuotantolinja oli nähtävillä Labelexpossa, ja sen hintaluokka on 700 000 euroa. Tuotantonopeus on 40 – 60 metriä minuutissa.

Konica Minoltan tytäryhtiö MGI esitteli uuden JETvarnish 3DWeb -digipainokoneen, jossa käytetään monia eri tekniikoita erikoistehosteiden tuottamiseen. Konican uudessa etikettipainokoneessa on myös in-line GM:n viimeistely-yksikkö GM DC330Mini.

Digitaalisia integroituja viimeistelyratkaisuja esittelivät messuilla myös mm. Gallus, Edale, Screen ja Xeikon.

Lue lisää Labelexpo Europe -messujen uutuuksista seuraavasta Print&Media-lehdestä.

Reino Lantto

Share: