Colombierin ekopäällystyskone vauhtiin Pyhtäällä

6.11.2018 07:00Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Colombierin uusi päällystyskone Pyhtäällä. Kuva: Colombier.

Colombierin vesipohjainen pakkausten päällystyslinja on nyt sopivasti vauhdissa Pyhtäällä, kun muovittomien pakkausten kysyntä kasvaa.

Colombierin uusi päällystyskone otettiin käyttöön kesäkuussa ja nyt tuotanto on jo vauhdissa, kertoo Colombier Suomen aluejohtaja Carl-Erik Guttormsen Print&Medialle. Kone käynnistyi sopivalla hetkellä, kun muovittomat pakkaus- ja kääreratkaisut ovat kuuma puheenaihe ja niiden kysyntä kasvaa.

– Keskustelu muovin haitoista on heijastunut meidänkin toimintaamme, Guttormsen sanoo.

Ensimmäisiä tilauksia on toimitettu ja asiakkaille tehdään testiajoja täyttä päätä. Linjalla voidaan päällystää kaikenlaisia papereita ja kartonkeja. Linjalle sopivat myös kraft ja muita papereita aaltopahvipakkauksiin. Päällystyksiä voidaan tehdä myös pienissä erissä.

Elintarvikepakkauksia, tarjoiluastioita ja aaltopahvilaatikoita tehdään nyt yhä enemmän rasvaa, vettä ja vesihöyryä kestävillä muovittomilla päällysteillä. Vesipohjaisella päällystystekniikalla syntyvät myös esimerkiksi paperiset leipäpussit sekä lihan ja kalan kääreet. Koneen maksimi päällystyskapasiteetti on 70 000 paperitonnia vuodessa. Suurin osa päällystystöistä on vientikauppaa.

– Colombier voi käyttää erilaisia vesipohjaisia päällystysaineita eri tarkoituksia varten. Sopiva vaihtoehto löytyy yhteistyössä asiakkaan kanssa, Barrier-päällystyksen toimialajohtaja Harri Mutanen sanoo.

Paperex Colombier muutti nimensä Colombier Finland Oy:ksi syksyllä. Björnbergien teollisuussuvun omistama yritys tekee metsäteollisuuden tuotteilla kauppaa ja tarjoaa paperin jalostuspalveluja. Ekobarrieerilinjan myötä yritys palaa nyt metsäteollisuuteen valmistajaksi.

Share: