Britannian uudet passit tehdäänkin Ranskassa

23.3.2018 09:01Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Britannia palaa brexitin jälkeen sinikantisiin passeihin, mutta niiden valmistus siirtyykin brittiläiseltä painotalolta ranskalaiselle Gemaltolle. Hallituksen päätös on herättänyt tyrmistystä Britanniassa.

Brittiläinen De la Rue on valmistanut vuodesta 2009 lähtien Britannian passit, joita myönnetään vuosittain noin kuusi miljoonaa. Vuodesta 1988 käytössä on ollut viininpunainen passi, jonka kanteen on painettu myös Euroopan unionin nimi. De la Rue on valmistanut passeja noin 40 maalle.

Britannian sisäministeriö on perustellut päätöstä sillä, että Gemalton tarjouskilpailussa voittanut tarjous tuo veronmaksajille 100–120 miljoonan säästöt toiseen tarjoukseen verrattuna sopimuksen voimassaoloaikana.

Gemalton päämaja on Pariisissa, ja se on listattu Ranskassa ja Hollannissa. Yhtiö on ollut vuoden 2017 alusta Suomen biometristen passien, sähköisten henkilökorttien ja oleskelulupakorttien toimittaja. Gemalto tekee passeja henkilökortteja ja passeja noin 40 maalle. Yhtiöllä on Britanniassa viisi toimipistettä.

Share: