Bonnierin omakustannepalvelu tuli Suomeen

30.10.2016 07:01Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Graafikko Eevaliina Rusanen teki kirjailijan toiveiden mukaiset kannet Hellevi Hennon esikoisromaaniin Päivänkorento. Kuva Type & Tell.
Graafikko Eevaliina Rusanen teki kirjailijan toiveiden mukaiset kannet Hellevi Hennon kirjaan Päivänkorento. Kuva Type & Tell.

Omakustantaminen on kasvava ilmiö kustannusmaailmassa. Bonnier on käynnistänyt omakustannepalvelun Suomessa Ruotsin mallin mukaisesti. Palvelua esiteltiin Helsingin Kirjamessuilla.

Bonnier Type & Tell -palvelu lanseerattiin Ruotsissa keväällä 2015. Bonnierin mukaan omakustantaminen on nopeasti kasvava markkina, jossa yhtiö haluaa olla mukana.

– On positiivista, että yhä useampi ihminen kirjoittaa ja haluaa julkaista tekstinsä. Tavoitteemme on auttaa tulevia kirjailijoita heidän tarpeissaan ja toiveissaan, sanoo Type & Tellin liiketoimintajohtaja Rebecka Leffler.

Palvelussa kirjoittajat hallitsevat täysin kirjojaan ja omistavat tekijänoikeudet. Palvelu tarjoaa tietoa ja osaamista kustantamisen keskeisille osa-aluille, joita ovat käsikirjoituksen kehittäminen, luettavuuden parantaminen, kirjan ulkoasu ja markkinointi. Verkossa toimivan kirjoitus- ja taittotyökalun sekä markkinointityökalujen käyttäminen on ilmaista, mutta lisäpalveluista peritään maksua. Lisäpalveluja tarjoavat Type & Tellin freelancerverkoston ammattilaiset. Palvelun kautta voi myös painattaa kirjoja.

Suomen markkinoilla tunnetuimpia omakustannepalveluja tarjoavia yhtiötä ovat Mediapinta Oy, saksalainen BoD (Books on Demand) ja Opus Liberum.

Share: