Bonnierin omakustannepalvelu tuli Suomeen

30.10.2016 07:01Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Graafikko Eevaliina Rusanen teki kirjailijan toiveiden mukaiset kannet Hellevi Hennon esikoisromaaniin Päivänkorento. Kuva Type & Tell.
Graafikko Eevaliina Rusanen teki kirjailijan toiveiden mukaiset kannet Hellevi Hennon kirjaan Päivänkorento. Kuva Type & Tell.

Omakustantaminen on kasvava ilmiö kustannusmaailmassa. Bonnier on käynnistänyt omakustannepalvelun Suomessa Ruotsin mallin mukaisesti. Palvelua esiteltiin Helsingin Kirjamessuilla.

Bonnier Type & Tell -palvelu lanseerattiin Ruotsissa keväällä 2015. Bonnierin mukaan omakustantaminen on nopeasti kasvava markkina, jossa yhtiö haluaa olla mukana.

– On positiivista, että yhä useampi ihminen kirjoittaa ja haluaa julkaista tekstinsä. Tavoitteemme on auttaa tulevia kirjailijoita heidän tarpeissaan ja toiveissaan, sanoo Type & Tellin liiketoimintajohtaja Rebecka Leffler.

Palvelussa kirjoittajat hallitsevat täysin kirjojaan ja omistavat tekijänoikeudet. Palvelu tarjoaa tietoa ja osaamista kustantamisen keskeisille osa-aluille, joita ovat käsikirjoituksen kehittäminen, luettavuuden parantaminen, kirjan ulkoasu ja markkinointi. Verkossa toimivan kirjoitus- ja taittotyökalun sekä markkinointityökalujen käyttäminen on ilmaista, mutta lisäpalveluista peritään maksua. Lisäpalveluja tarjoavat Type & Tellin freelancerverkoston ammattilaiset. Palvelun kautta voi myös painattaa kirjoja.

Suomen markkinoilla tunnetuimpia omakustannepalveluja tarjoavia yhtiötä ovat Mediapinta Oy, saksalainen BoD (Books on Demand) ja Opus Liberum.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInGoogle+Email to someone