Bioaika-kiertue esittelee innovaatioita

6.6.2017 08:28Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Kuva: bioaika.fi

Biotalouden mahdollisuuksia ja innovaatioita esittelevä Bioaika-tapahtumakiertue käynnistyi 5.6. Helsingistä. Kiertueen ytimessä on Bioaika-rekka, kiertävä tiedekeskus, jonka interaktiivisessa näyttelyssä tutustutaan uusiutuvista raaka-aineista kehitettyihin innovaatioihin.

Sadan pysähdyksen taktiikalla liikkuva Bioaika-rekka pitää sisällään liikkuvan tiedekeskuksen. 50 neliömetrin kokoisessa tiedekeskuksessa voi tutustua biotalouden tuotteisiin ja tulevaisuuden visioon. Rekka kulkee halki Suomen biopolttoaineen voimin, kesällä pääasiassa yleisötapahtumissa ja syksyllä kouluissa.

Pysähdyspaikkojen yhteyteen rakennettavalla Bioaika-torilla on esillä paikkakuntakohtaisesti vaihtelevia biotalouden toimijoita. Kiertuetta täydentävät muun muassa erilaiset retket ja tuotantolaitosvierailut.

Kiertue on virallinen Suomi100-hanke ja samalla koko metsäsektorin yhteinen lahja 100-vuotiaalle Suomelle. Hankkeen päärahoittajia ovat Suomen Metsäsäätiö ja Metsämiesten säätiö. Metsäteollisuusyritykset ovat myös vahvasti mukana hankkeessa. Esimerkiksi UPM on kiertueella mukana yhteistyökumppanina osana Biofore Share and Care -ohjelmaa, jonka yksi painopistealue on bioinnovaatioiden vauhdittaminen.

Share: