Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Asiakaslehdet ovat luetuimpia printtilehtiä

14.11.2022 11:09Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Kauppaketjujen asiakaslehtiä luetaan ahkerasti. Kuva: Aikakausmedia/Anniina Nissinen.

Painettuja asiakaslehtiä luetaan ahkerasti Suomessa. Kansallinen Mediatutkimus (KMT 2022) laittoi Suomen luetuimmat printtilehdet järjestykseen lukijamäärien perusteella. Eniten luettujen lehtien kärjessä on viisi asiakaslehteä.

Lehden lukijamäärä kertoo, kuinka monta lukijaa kunkin painetun lehden yhdellä keskimääräisellä numerolla on. Suurimpien aikakauslehtien kärkisijaa pitää S-ryhmän asiakaslehti Yhteishyvä, jolla on peräti 2,1 miljoonaa lukijaa. Toisella sijalla on K-ryhmän asiakaslehti Pirkka, jota lukee noin 1,7 miljoonaa suomalaista. Yhteishyvä ja Pirkka ovat kaksi luetuinta lehteä kaikissa ikäryhmissä.

Kolmantena listalla on Apteekkariliiton jäsenapteekkien asiakaslehti Terveydeksi! 759 000 lukijalla. Neljänneksi eniten luetaan Avainapteekkien asiakaslehteä, jolla on 605 000 lukijaa. Viidettä sijaa pitää talousaiheista kirjoittava Taloustaito, jonka saavat jäsenetuna Veronmaksajain Keskusliiton jäsenet. Taloustaidon lukijamäärä on 456 000.

Aikakausmedian artikkelin mukaan maksullisista aikakauslehdistä eniten luetaan Eeva-lehteä, jolla on 317 000 lukijaa. Seuraavaksi suosituimmat yleisölehdet ovat Suomen Kuvalehti, Aku Ankka, Apu ja Kodin Kuvalehti.

Naisten ja miesten suosikkilehdissä on eroa. Miesten 10 kärjessä -listalle yltävät Moottori, Tekniikan Maailma ja Tuulilasi.

Share: