Antimikrobisten tarrakalvojen valikoima laajenee

22.1.2021 10:40Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Burger King testaa Granon asentamaa CovidSafe Virusteippiä ravintoloissa. Kuva: Grano.

Suomessa kehitetty antimikrobinen tarrakalvo CovidSafe on todettu toimivaksi SARS-CoV-2-koronavirusta vastaan Helsingin yliopiston tutkimuksessa. Tämä monimetalliseoksesta valmistettu materiaali on erittäin helppo asentaa paikalleen ja se sopii kaikkien kosketuspintojen, kuten vesihanojen, ovenkahvojen ja kaiteiden suojaamiseen. Burger King testaa virusteippiä ravintoloissaan.

Clean Touch Medical Oy:n kehittämä itsestään kiinnittyvä materiaali on todettu toimivaksi SARS-CoV-2-koronavirusta vastaan Helsingin yliopiston tutkimuksessa. Tutkimuksissa on saatu lupaavia tuloksia myös muiden virusten osalta. Pinnoite kestää jopa sata tuhatta kosketusta, ja vaihdon tarpeesta viestii pinnoitteen alta paljastuva kirkkaan punainen merkkiväri. Tuotteen antimikrobinen teho on kuitenkin erinomainen vielä merkkivärin paljastuessakin.

Patentoidun pinnoitteen teho perustuu kuparin viruksia eliminoiviin ominaisuuksiin. Pelkän kuparin teho ei kuitenkaan koronavirusta vastaan, ja siksi materiaalia tehostamaan on lisätty muita puhtaita ja luonnollisia metalleja. Hybridimateriaalissa yhdistyvät eri metallien antibakteeriset vaikutukset.

CovidSafe-virusteippi sopii monenlaisiin usein kosketeltaviin pintoihin, kuten ovenkahvoihin, kaiteisiin, huonekaluihin, hanoihin, katkaisimiin ja nappeihin, ottimiin sekä ostoskärryihin.

CovidSafe on maahantuoja Signcom Oy:n mukaan täydellinen tuote vilkkaille paikoille, joissa pintojen hygieniaa ei voida taata yksin siivousta tehostamalla. Pinnoite toimii itsekseen ja varmistaa puhtaan kosketuspinnan jokaiselle. Tuote sopii mainiosti myös asiakastiloihin, sillä estetiikkaa ei ole unohdettu: tuote on saatavana kauniin ruusukultaisena ja nyt myös antrasiittina. Signcomin tarjoama tuoteperhe on kasvanut myös 5, 10 ja 40 senttimetriä leveillä rullilla.

CovidSafe-tuotetta tarjoaa myös mm. Grano. Pilottikohteeksi valittuun Burger King -ravintolaan CovidSafe-teipit asennettiin marraskuun alussa. Suojateippiä asennettiin muun muassa ovenkahvoihin, tuolien selkänojiin sekä myyntitiskin etupintaan suojaamaan pikaruokaravintolan kävijöitä erityisesti koronavirukselta.

CovidSafe-virusteippi sopii hyvin asiakastiloihin. Kuvat: Signcom/Grano.
Share: