Aller lopettamassa Costumen printtilehden

21.10.2014 07:25Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Suomen Aller Media suunnittelee Costume-lehden painetun version lopettamista ja lehden lukijakunnan palvelemista jatkossa verkossa. Myös kahden muun aikakauslehden toimintamalleja muutetaan. Suunnitteilla olevat toimet saattavat johtaa enimmillään 6 henkilön vähentämiseen.

Aller Media aloittaa yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut, jotka koskevat Costume-, Koti ja Keittiö- ja Divaani-lehtiä. Neuvottelujen kohteena ovat suunnitelmat tappiollisen Costume-lehden lakkauttamisesta. Suunnitelmissa on myös Koti ja Keittiö- ja Divaani -aikakausbrändien uudelleenorganisointia ja toimintamallien tehostamista kannattavuuden parantamiseksi.

Aller osti helmikuussa Costumen, Divaanin ja Olivian Bonnierilta.

– Emme ole kovasta yrityksestä huolimatta onnistuneet saamaan Costumen printtilehteä kannattavaksi. Panostamme brändeihin, joiden kohderyhmät ovat valmiit vähän myös maksamaan tekemästämme työstä. Costume on ollut Suomessa kannattamaton koko historiansa ajan niin Bonnierin kustantamana kuin Allerinkin. Muotilehdistä Elle on ylivoimainen ja nuortenlehdet siirtyvät kaikki lopulta verkkoon. Neuvottelujen lopputuloksesta riippumatta Costumen lähes sadantuhannen hengen yhteisöä palvellaan jatkossa verkossa, toteaa Aller Median toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä.

Share: