Keskisuomalainen lähti AlfaTV:n osakkaaksi

17.6.2021 17:54Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Eero Lehti (vas.) ja Hjallis Harkimo ovat AlfaTV:n uusia omistajia. Kuva: AlfaTV.

Kaupallinen televisioyhtiö AlfaTV laajentaa omistuspohjaansa. Suunnattu osakeanti saatiin onnistuneesti päätökseen ja yhtiö käynnistää nyt yleisöannin. Myös mediakonserni Keskisuomalainen on merkinnyt osakkeita.

– Suomalaisessa mediakentässä on AlfaTV:n mentävä aukko. Median moniarvoisuus on itseisarvo ja AlfaTV:lle on tilausta, koska se tuo aidosti uusia ja mielenkiintoisia näkökulmia suomalaisten ulottuville, sijoituspäätöstä perustelee Keskisuomalainen Oyj:n konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

Keskisuomalainen on viime vuosina hakenut kasvua ostamalla printti- ja digimedioita. Konserni on jo mukana radiossa ja nyt sijoittajana myös televisiossa. Sijoituksen suuruutta ei kerrota AlfaTV:n tiedotteessa.

Yksi suurimpia syitä omistuspohjan laajentamiseen on tiedotteen mukaan AlfaTV:n oman uutistoiminnan kasvattaminen.

Suomessa vuodesta 2011 toiminut kanava suuntautuu tiedotteen mukaan entistä enemmän asiaohjelmien ja suorien lähetysten tuottamiseen. Suunnatun osakeannin myötä mediajärjestö IRR-TV:n omistusosuus pieneni 14 prosenttia. Nyt alkavan yleisöannin tavoitteena on laajentaa omistuspohjaa entisestään. Neljän vuoden kuluttua yhtiön tavoitteena on listautuminen Helsingin pörssiin.

AlfaTV:n omistajayhtiö Brilliance Communications Oy:n uudet osakkaat ovat Suomessa tunnettuja sijoittajia ja yrittäjiä. Suunnatun osakeannin myötä yritystensä kautta osakkaina ovat mm. Hjallis Harkimo ja Eero Lehti. Yksityishenkilöinä AlfaTV:n omistajiksi tulevat mm. Joni Nelimarkka, Toivo Sukari ja Heikki Salmela.

Kanavan tavoitteena on rikastaa kansallista uutisantia. AlfaTV:n uutistoimituksessa tulee työskentelemään aluksi noin 15 vakituisessa työsuhteessa olevaa ammattilaista. Nyt yrityksen henkilömäärä on noin 9.

– AlfaTV toimii Keravalla 2200 neliön televisiotalossa. Uusinta tekniikkaa hyödyntävät studiot on suunniteltu niin, että suurin osa tulevista ohjelmista pystytään toteuttamaan omissa tiloissa, kertoo AlfaTV:n operatiivinen johtaja Vesa Halonen.

Brilliance Communications Oy:n liikevaihto oli 2,5 milj. euroa vuonna 2019 päättyneellä tilikaudella.

Share: