Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Akustiikkaratkaisujen suosio kasvaa sisustamisessa

13.1.2023 13:07Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Näyttäviä akustiikkaratkaisuja voidaan toteuttaa esimerkiksi kuviollisilla kattolevyillä. Kuva: Hansaprint.

Akustoivat materiaalit ja niiden kustomointi kasvattavat suosiotaan tilasuunnittelussa ja etenkin toimistojen suunnittelussa. Hansaprintin myyntipäällikkö Pekka Meriläisen mukaan kysyntää on kustomoiduille ratkaisuille, joista monia voidaan toteuttaa suurkuvatulostamisen avulla.

Suurin osa Hansaprintin toteuttamista akustiikkaratkaisuista tehdään juuri neuvottelutiloihin, avokonttoreihin ja auloihin, Meriläinen sanoo.

– Akustiikan tarve lisääntyy toimitiloissa kaiken aikaa. Avokonttorit ja neuvottelutilojen kaikuvat lasipinnat yleistyvät ja niihin liittyy tyypillisesti ongelmia äänimaailman hallinnan kanssa. Meiltä löytyvät oikeat ratkaisut, joilla päästään vastaamaan täsmälleen kunkin tilan vaatimuksiin, Meriläinen sanoo.

Akustiikkalevyt ovat yksi yleinen ratkaisu. Niitä voidaan käyttää sellaisenaan tai tulostetutun kuvan kanssa.

– Kuvioita ja kuva-aiheita voidaan tulostaa joko suoraan levyille tai vaihdettavalle kankaalle, joka sitten asetetaan levyjen päälle ja kiinnitetään alumiinikehykseen. Tällaiset ratkaisut ovat näyttävä keino tuoda esiin esimerkiksi yrityksen brändi-ilmettä, Meriläinen kertoo.

Eräs suosiotaan runsaasti kasvattanut ratkaisu on puupintainen akustiikkalevy. Muita välineitä akustiikan parantamiseen ovat mm. sermit ja verhot. Sermeissäkin voidaan käyttää printattuja kuoseja.

Maisemakuva akustiikkalevyllä on yksi ratkaisu akustiikkaongelmiin. Kuva: Hansaprint.
Array
Share: