Aku Ankkaa lasten sivuilla ja murrekirjassa

28.2.2017 10:04Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Kuvassa Lasten uutisten tuottaja Fanny Fröman.

Sanoma levittää ankkasanomaa entistä laajemmalle. Aku Ankka tulee HS:n laajentuvaan Lasten uutiset -osastoon. Aku on myös Suuressa suomalaisessa murresanakirjassa.

Helsingin Sanomien Lasten uutiset ja Aku Ankka käynnistävät 3. maaliskuuta yhteistyön, jonka myötä Lasten uutiset laajenee painetussa lehdessä kolmesivuiseksi. Lasten uutisten sivuille tulee oma Ankkanurkka, josta löytyy joka viikko sarjakuva ja Ankkavisa. Vuoroviikoin on luvassa ankkamaista puuhaa tai Ankkalinnaan liittyvä artikkeli. Ankkamaista sisältöä löytyy myös HS.fi:stä.

– Helsingin Sanomiin palaava Aku Ankka tekee sisällöstämme monipuolisempaa, ja lisää varmasti kiinnostusta Lasten uutisia kohtaan. Uskomme, että yhä useammat lapset voivat innostua journalismin seuraamisesta Akun avulla, sanoo Lasten uutisten tuottaja Fanny Fröman.

Aku Ankkaa seitsemällätoista murteella

Aku Ankan murrealbumeissa ja murrenumeroissa julkaistuja tarinoita on nyt koottu yksiin kansiin Suureen suomalaiseen murrekirjaan, ja joukkoon on lisätty tuiki tuoreitakin murrennoksia Carl Barksin klassikkosarjakuvista.

Kirjassa Aku Ankka ja muut ankkalinnalaiset toilailevat peräti 18 murteella – slangi mukaan lukien. Aku Ankan Suuri suomalainen murrekirja on kustantajan mukaan kaikkien aikojen hauskin murrekirja, joka sisältää myös aimo annoksen murretietoa murresanastoineen. Käännöksiin on pyritty löytämään paitsi paikallinen puheenparsi, myös paikallinen ajattelutapa.

Share: