Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Äitiyspakkauslaatikosta suunnittelukilpailu keväällä

9.12.2021 14:28Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Vuodevaatelaatikon ilmeen on suunnitellut Aya Iwaya. Ilmeen nimi on Perhe. Kuva: Kela/Jari Riihimäki.

Kela julkisti vuoden 2022 äitiyspakkauksen poikkeuksellisesti jo 9.12. Koronavuodet ovat nostaneet Suomessa syntyvyyskäyrät kasvuun pitkästä aikaa ja uutta pakkausta tarvitaan jo alkuvuonna. Seuraavien vuosien äitiyspakkauslaatikon ilmeen suunnittelukilpailu käynnistetään ensi vuonna.

Ensi vuoden vuodelaatikon kuvituksessa seikkailevat sulassa sovussa karhu, hevonen, joutsen ja riekko sekä muita kotimaisia eläimiä perheineen. Kuosi oli yksi Kelan 2017 järjestämän äitiyspakkauslaatikon ilmesuunnittelukilpailun voittajatöistä. ilmeen on suunnitellut Aya Iwaya.

Vuodevaatelaatikko on suunniteltu toimimaan myös vauvan ensisänkynä. Pakkaus sisältää myös laatikoon sopivan patjan. Ensi vuoden laatikon tuotti Stora Enso Packaging.

Äitiyspakkaukseen sisältyy myös toinen graafisen alan tuote. Kela sisällytti vuoden 2022 pakkaukseen Ilo Pisaroi! -ensikirjan, joka sisältää lastenrunoja ja vauvan hierontaohjeet vanhemmille suomen ja ruotsin kielellä. Pakkaukseen oikeutetut voivat tilata Kelasta saamenkielisen version kirjasta. Kirjan toteutti Sanoma Pro.

Vuoden 2022 äitiyspakkaukseen sisältyy Ilo Pisaroi! -ensikirja. Kuva: Kela/Jari Riihimäki.
Array
Share: