Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Aikakausmedioilla ennätysyleisö verkossa

9.9.2022 09:46Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Kuva: Aikakausmedia / Essi Lyytikäinen.

Aikakausmedioita luettiin ahkerasti kesällä. Elokuu oli vilkas digitaalisissa aikakausmedioissa, jotka tavoittivat keskimääräisen viikon aikana 2,45 miljoonaa lukijaa. Sivulatausten määrässä kuukausi oli kaikkien aikojen paras.

Vuoden 2022 aikana aikakausmedioilla on ollut digissä keskimäärin 2,40 miljoonaa lukijaa viikossa. Elokuussa viikkokeskiarvo ylittyi reilusti: aikakausmediat tavoittivat keskimääräisen viikon aikana 2,45 miljoonaa käyttäjää. Kävijämääriä mittaa Suomessa FIAM (Finnish Internet Audience Measurement).

Yleisömäärä digissä ei ole samalla tavalla pysyvää kuin printissä, vaan se vaihtelee suosittujen juttuaiheiden tai lehtien omien kampanjoiden myötä. Kuluvan vuoden heikoimmalla viikolla aikakausmediat tavoittivat 2,21 ja parhaimmalla 2,75 miljoonaa lukijaa. Lukijoiden määrä digissä voi siis vaihdella jopa yli puolella miljoonalla viikkokävijällä.

Eniten lukijoita keräsivät elokuussa Me Naiset, Seiska ja Talouselämä. Viikkotavoittavuudella mitattuna suosittuja ovat erityisesti perhelehdet, mutta kärkeen yltävät myös ammattilehdet Tekniikka &Talous sekä Tivi. Sivulatauksilla mitaten Seiska ohittaa Me Naiset ja Anna nousee kolmanneksi.

Array
Share: