Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Aikakausmedioiden Edit-kilpailu uudistui

2.12.2022 10:18Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Edit-kilpailu on aikakausmedioiden tärkein kilpailu Suomessa. Sitä on uudistettu siten että uudistuneet sarjat esittelevät entistä monipuolisemmin laadukasta ja monikanavaista aikakausmediajournalismia. Kilpailussa palkitaan vuosittain parhaita osaajia ja toteutuksia toimituksellisissa ja markkinoinnillisissa sarjoissa.

Vuonna 2023 Edit-palkintokategorioita on uudistettu. Kokonaan uusia sarjoja ovat aikakausmedian ilmettä kokonaisvaltaisesti palkitseva Vuoden ulkoasu ja Erikois-Edit, jolla palkitaan henkilö, yhteisö tai teko, joka on edistänyt sananvapautta, moniäänisyyttä tai demokratiaa suomalaisessa yhteiskunnassa. Palkitsemisen peruste voi olla myös tärkeiden aiheiden nostaminen julkiseen keskusteluun tai journalismin, median tai lukutaidon kehittäminen.

Uusi liikkuvaa kuvaa, podcasteja ja muita äänitoteutuksia esiin nostava sarja Vuoden video tai audio aikakausmediassa esittelee aikakausmedioiden laadukasta, oivaltavaa ja monikanavaista digisisältöä, joka täydentää aivan uudella tavalla tekstimuotoisia juttuja.

Tänä vuonna alan tärkeimmässä kilpailussa on yhteensä 12 toimituksellista ja kolme markkinoinnillista sarjaa. Markkinoinnilliset sarjat vuonna 2023 ovat Vuoden aikakausmediakampanja, Vuoden aikakauslehtimainos sekä Vuoden aikakausmediamainostaja. Editkilpailun ilmoittautuminen päättyy 31. tammikuuta.

Share: