Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Aikakauslehtien irtonumeromyynti kasvoi

9.2.2024 11:45Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Eniten aikakaus- ja sanomalehtien irtonumeroita myytiin hypermarketeista ja isoista marketeista, joissa myös lehtivalikoimat ovat laajimmat. Kuva: Lehtipiste.

Suomen irtonumeromarkkina koki positiivisen kasvun vuonna 2023 aikakauslehtien myynnissä. Aikakauslehtien irtonumeromyynti kasvoi kokonaisuudessaan 1,1 % kappalemyynnin säilyessä lähes vuoden 2022 tasolla.

Yhdessä aikakaus- ja sanomalehtien irtonumeromyynti saavutti yli 100 miljoonan euron myyntivolyymin.

Suurimmista aikakauslehtien aiheryhmistä kasvoivat Lehtipiste Oy:n tiedotteen mukaan ristikot 10 %, asuminen ja puutarha 3 %, käsityö ja askartelu 8 % sekä sarjakuva- ja lastenlehdet 6 %. Ristikkolehdet säilyivät myydyimpänä aiheryhmänä.

Erityistä mielenkiintoa kuluttajissa ovat lisäksi herättäneet erikoisjulkaisut, joihin kustantajat ovat viime vuosina panostaneet. Erikoisjulkaisuissa keskitytään valittuun teemaan koko lehden verran. Nämä lehdet ovat myynnissä ainoastaan irtonumerokanavassa rajallisen myyntiajan. Erikoisjulkaisujen aiheissa näkyi käsitöiden ja erityisesti neulomisen jatkuva suosio.

Irtonumeromyynnissä sanomalehdet pitivät pintansa kohtalaisella 3,5 %:n laskulla, vaikka digitaalisuus on kasvussa vahvana uutiskanavana. Aikakaus- ja sanomalehtien irtonumeromyynnin arvo vuonna 2023 ylitti yhteensä 100 miljoonaa euroa.

– Printtilehdet voivat hyvin digitaalisuuden rinnalla. Tarve lukea ja saada tietää on säilynyt vahvana ja printtilehti vastaa edelleen suuren kuluttajajoukon tiedonjanoon. Eniten aikakaus- ja sanomalehtien irtonumeroita myytiin hypermarketeista ja isoista marketeista, joissa myös lehtivalikoimat ovat laajimmat, kertoo Lehtipisteen kaupallinen johtaja Ville Melkko.

Array
Share: