Agfalta uusia levytuotteita painamiseen

12.9.2018 09:14Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Energy Elite Eco -painolevyt ovat Elite-perheen uusin versio. Kuva: Agfa.

Agfa Graphics on lanseerannut uusia painolevytuotteita kaupalliseen ja sanomalehtien painamiseen. Ensimmäiset suomalaiset painotalot ovat juuri ottamassa käyttöön Agfa Energy Elite Eco -painolevyn. Sanomalehtien painamiseen on tullut ensimmäinen kemiaton ja ei-poltettava painolevy Avatar V-ZH.

Energy Elite Eco -painolevyt ovat Elite-perheen uusin versio, joka tarjoaa käyttäjilleen monia etuja.

– Elite Eco on uuden sukupolven ei-poltettava pitkän painoksen termolevy, jossa on kehittyneet ECO3-ominaisuudet. Olemme juuri käynnistämässä levyjen käyttöä ensimmäisillä suomalaisilla asiakkailla, kertoo Heidelberg Finlandin maajohtaja Voitto Savolainen.

Levyn etuja ovat alhaisemmat käyttökulut, vähäinen kemian tarve ja vähäinen huollon tarve. Levy on nopea valottaa, mikä antaa laserille pidemmän käyttöiän. Valotuksessa ei tapahdu ablaatiota, eli levystä ei valotettaessa synny höyryä tai pölyä. Näin tulostin pysyy puhtaana, eikä erillistä pölynpoistoyksikköä tarvita.

– Elite Eco sopii kaikkeen käyttöön niin arkki- kuin heatset-painoissa. Levyn painoskestävyys on jopa 600 000 kierrosta, pisteentoisto on erinomainen ja levyn kemiallinen ja mekaaninen kesto on hyvä. Se sopii myös UV-väreillä painamiseen, jolloin painoskestävyydeksi luvataan 150 000 kierrosta. Levyn kaksikerros-pinnoituksen ansiosta sitä ei tarvitse polttaa ennen eikä jälkeen valotuksen, mikä säästää tilaa, aikaa ja rahaa, Savolainen sanoo.

Agfa lanseerasi ensimmäisen kemiavapaan violettilevynsä 11 vuotta sitten. Nyt seuraava merkkipaalu lehtien painamisessa on ei-poltettava painolevy Avatar V-ZH. Se toimii yrityksen mukaan kaikissa violettilevytulostimissa, joita on käytössä maailman sanomalehtipainoissa. Levyllä on erittäin hyvä kuvan laatu ja kestävyys. Sitä voi käyttää myös UV-väreillä.

Share: