Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Actegalta innovaatioita etikettien tehosteisiin

21.9.2022 10:47Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Actegan Signite-tekniikassa tehosteet tuotetaan etikettiin inline-applikaattorilla suoraan painoprosessissa. Kuva: Actega.

Kemian alan yritys Actega on kehittänyt tehostetekniikoita, joilla pakkauksiin tuotetaan etikettejä ympäristöä säästäen. Actegan Signite-tekniikka palkittiin innovaatiosarjassa Global Label Award -kilpailussa.

Signite-tekniikassa tehosteet tuotetaan etikettiin inline-applikaattorilla suoraan painoprosessissa, eikä laminointia tarvita itsekiinnittyvien etikettien tuotannossa.

Signite-tehosteet tuotetaan kemiallisesti UV-kuivatuksen avulla. Ne tehdään samanaikaisesti tuotannossa etiketin muun sisällön kanssa, jolloin ei tarvita stanssausta ja siitä syntyvää leikkuujätettä. Alun perin tekniikka kehitettiin lasipakkauksille, ja se on kilpailun tuomariston mukaan merkittävä askel etikettien vastuullisuuden lisäämisessä.

Actega on kehittänyt myös juoksevan foliointimateriaalin tehosteisiin. Ecoleaf-tekniikassa foliointi tuotetaan ympäristöystävällisesti metallointitekniikalla suoraan etikettiin. Perinteisessä kuuma- tai kylmäfolioinnissa käytetään PET-kalvolla olevaa metallimateriaalia. PET-kalvo on prosessissa jätettä.

Global Label Award -kilpailun palkinnot jaettiin Labelexpo Americas 2022 -messuilla. Ympäristöpalkinnon sai Flint Group Narrow Web, joka on kehittänyt Evolution Deinking Primer -aineen. Sen ja Flintin värien avulla voidaan saada sleevereistä poistettua painovärit ja materiaali kierrätykseen uudeksi PET-materiaaliksi.

Array
Share: