Äänikirjojen suosio kasvaa Suomessakin

21.10.2016 08:00Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Lennea Lehtolaisen äänikirja on yksi suosituimmista. Kuva; Tammi.
Leena Lehtolaisen äänikirja on yksi suosituimmista. Kuva: Tammi.

Digitaalisten kirjojen markkinat kasvavat Suomessakin, mutta yllättävässä muodossa. Ladattavat äänikirjat ovat kirjallisuuden uusin ja kasvava trendi.

Suomen Kustannusyhdistyksen tilastojen mukaan suomalaisten kustantajien ladattavien äänikirjojen kappalemääräinen myynti kasvoi viime vuonna yli 70 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Äänikirjoja kuunnellaan erityisesti älypuhelimella.

Äänikirjojen suosio on havaittu Elisa Kirjassa, jossa on Suomen suurin valikoima, yli tuhat suomenkielistä äänikirjaa.

– Äänikirja on kokenut eräänlaisen toisen tulemisen. Siinä missä cd-muotoisten äänikirjojen myynti tilastojen mukaan laskee, nousee ladattavien äänikirjojen myynti selvästi, kertoo Elisa Kirjan liiketoimintajohtaja Essi Manner.

Kirjoja on Mannerin mukaan helppo ladata ja kuunnella vaikkapa lenkkipolulla ja matkoilla.

Äänikirjojen suosion on havainnut myös Bonnier-kustantamo. Se toi ruotsalaisen äänkirjapalvelunsa BookBeatin Suomeen toukokuussa. Palvelu on kerännyt yli 11 000 kokeilijaa Suomessa. Tällä hetkellä BookBeat tarjoaa kahden viikon ilmaista kokeilujaksoa, jonka jälkeen sovelluksen kuukausihinta on 16,90 euroa. BookBeat toimii kuin suoratoistopalvelut. Kiinteällä hinnalla voi siis lukea ja kuunnella niin monta kirjaa kuin haluaa.

Share: