Merkopainolle yritysoston kautta foliointi ja preeglaus

25.1.2019 13:23Uutiset » Toimiala
Merkopainon Sakari Pyykkönen esitteli yhtiön painotuotteiden efektiosaamista viime kevään Sign, Print & Pack -messuilla Helsingissä. Grafinishin oston myötä valikoimaan tulee folioinnit ja preeglaukset.

Helsinkiläinen Merkopaino Oy on ostanut vantaalaisen Grafinish Oy:n koko osakekannan. Kaupan myötä Merkopaino vahvistaa asemaansa painotuotteiden pintakäsittelyjen ja erikoisefektien toimittajana Suomessa. Yhtiö pystyy jatkossa tekemään myös foliointi- ja preeglaustöitä.

Tytäryhtiönä jatkavan Grafinishin toimitusjohtajaksi on nimitetty Markus Sellmer, joka on myös Merkopaino Oy:n toimitusjohtaja. Kaupan myötä Merkopaino Oy:n toiminta laajenee kattamaan myös painotuotteiden folioinnit ja preeglaukset, jolloin yritys pystyy tarjoamaan käytännössä kaikki pintakäsittelyt lyhyellä toimitusajalla. Valikoimaan kuuluvat edellä mainittujen lisäksi kohdelakkaukset ja erikoisefektit, ylivetolakkaukset, digipainatus, pussilaminoinnit ja laminoinnit aina B0-kokoon asti.

– Yritysosto oli pitkään suunniteltu toimenpide, joka tuo meille riittävän volyymin konsolidoituvalla arkkipainamisen alalla. Samalla pystymme tarjoamaan kattavasti kaikki pintakäsittelyt asiakkaillemme, jolloin töiden lähettely talosta toiseen vähenee ja toimitusaika lyhenee, kertovat Merkopainon Markus Sellmer ja Sakari Pyykkönen.

Tuotanto Grafinishin tiloissa päättyy vaiheittain ja maaliskuun loppuun mennessä kaikki tuotanto siirretään Merkopainon tiloihin Helsingin Hermanniin. Grafinishin henkilöstöstä Juha Kormilainen jatkaa uuden omistajan alaisuudessa.

Share: