Kaupan suojauksessa suuri potentiaali tulostajille

28.4.2020 07:25Uutiset » Toimiala
S-ruokakaupoissa on viimeisen kuukauden aikana tehty runsaasti toimenpiteitä, jotta myymälöissä asiointi olisi entistä turvallisempaa. Nyt viimeisimpänä kassalinjojen päähän asennetaan tilanjakajat. Kuva: S-ryhmä.

Kauppaketjut panostavat nyt paljon erilaisiin varusteisiin ja laitteisiin, joilla voidaan turvata henkilökuntaa ja asiakkaita koronavirukselta. Koko ajan innovoidaan uusia ratkaisuja, joilla kauppojen turvallisuutta voidaan lisätä nopeasti. Suurkuvatulostajille ja opasteiden tekijöille tässä on suuri mahdollisuus korvata jyrkkää pudotusta muiden tuotteiden myynnissä.

Pleksilasit ovat yksi paljon käytetty ratkaisu, ja kaikki suuret ketjut K-ryhmä, Lidl ja S-ryhmä ovat asentaneet niitä kaupan kassoille. Lidl on kertonut, että pleksit otetaan käyttöön kaikissa ryhmän kaupoissa.

S-ryhmä kertoo, että S-ruokakaupoissa on viimeisen kuukauden aikana tehty runsaasti toimenpiteitä, jotta myymälöissä asiointi olisi entistä turvallisempaa. Nyt viimeisimpänä kassalinjojen päähän asennetaan tilanjakajat, sillä asiakkaita on mietityttänyt ostosten pakkaaminen toisen asiakkaan vieressä.

– Osassa myymälöistämme on pakkaustilanteeseen tehty erilaisia tilanjakoratkaisuja jo viime viikkoina. Nyt testaamme tilanjakajia yli 500 myymälässämme. Myymälöissämme on käytössä vain kaksi pakkauslinjaa niin, että päätyyn etenee kerrallaan vain kahden – ei kolmen – asiakkaan ostokset. Näinkin vältetään tilanteita, joissa asiakkaat pakkaisivat ostoksia vieri vieressä, kertoo suunnittelujohtaja Mika Lyytikäinen SOK Vähittäiskaupasta.

Pleksejä on asennettu paljon myös muissa kaupoissa kuin elintarvikekaupoissa.

Suojaustuotteita monella materiaaleilla

Suurkuvatuottajien ja opasteiden valmistajien etu on, että suojaavissa tuotteissa käytetään usein materiaaleja, joiden käyttö on tuttua alalle, ja joita voidaan tuottaa nopeasti. Asiakkaat eivät välttämättä tunne mahdollisia materiaaleja hyvin, mutta alan ihmiset osaavat auttaa oikean ratkaisun valinnassa haluttuun tarkoitukseen.

Seri-Deco on summannut hyvin uutiskirjeessään sen, mitä kaikkea materiaaleja voidaan käyttää poikkeusolojen tuotteiden valmistamiseen. Lista on pitkä:
• Lattiatarrat
• Seinä- ja ikkunatarrat
• Magneettitarra ja erikoistarrat
• Tarrat vaikeasti kiinnittyville pinnoille
• Levyt opasteisiin ja kyltteihin
• Roll-upit ja telineet tiedottamiseen

Reino Lantto

Seri-Deco on listannut uutiskirjeessään mitä kaikkia materiaaleja voidaan käyttää poikkeusolojen tuotteiden valmistamiseen.
Katso yrityksen Seri-Deco estradisivu
Share: