Virtuaalimessuilla paljon tuoteuutuuksia

23.4.2021 08:04Uutiset » Tapahtumat
Kuva: drupa/Brad Neathery.

Drupa-messut ovat joka neljäs vuosi olleet tapahtuma, jossa on julkistettu ja esitelty runsaasti graafisen alan uutuustuotteita ja palveluita. Vuoden 2020 messut oli pakko siirtää tulevaisuuteen koronan takia, mutta tuoteuutuksia on päästy julkaisemaan runsaasti nelipäiväisessä virtual.drupa-tapahtumassa, joka päättyy tänään 23.4.

Virtuaalimessut avautuivat 20.4. ja niille oli ennakkoon ilmoittautunut yli 17 000 osallistujaa 155 maasta. Näytteilleasettajia oli 34 maasta 212. Tuotteitaan esittelevät mm. Bobst, DuPont de Nemours, Electronics For Imaging, Esko, Fujifilm, Heidelberger Druckmaschinen, HP, IST Metz, Koenig & Bauer, Kodak, Komori, Konica Minolta, Kurz, Kyocera, Landa, Siemens, Stora Enso, Windmöller & Hölscher ja Xeikon.

Virtuaalinen Drupa tarjoaa laajan webinaariohjelman, jota rekisteröityneet kävijät voivat seurata myös messujen jälkeen videokirjaston avulla.

Kuva: Bobst.

Bobst esitteli messuilla painoprosessin syvään integraatioon tähtäävää Bobst Connect -järjestelmää. Se yhdistää fleksopainamisen ja digitaalisen painamisen yhdeksi saumattomasti toimivaksi tuotantoprosessiksi pakkausten valmistamiseen. Järjestelmän avulla voidaan Bobstin mukaan lyhentää tuotantoaikoja, valmistaa lyhyempiä sarjoja, taata täydellinen värien yhteensopivuus ja laatu sekä täyttää kestävän kehityksen vaatimuksia.

Kuva: DuPont.

DuPont julkisti messuilla uuden fleksolaattojen tuotantojärjestelmän. Se käsittää Cyrel EASY R levyt ja Cyrel FAST 3000 TD laattojen tulostuslaitteen. Niiden avulla voidaan tuottaa levyjä tehokkaasti ilman liuottimia.

Esko julkisti messuilla pilvessä toimivan uuden sukupolven Automation Engine -pakkausohjelmiston. Toinen uutuus oli uusi versio ArtPro+ ohjelmistosta, jota käytetään pakkausten ja etikettien prepress-työssä.

Kuva: Fujifilm.

Fujifilm julkisti syksyllä markkinoille tulevan entistä nopeamman B2-koon mustesuihkupainokoneen. Uusi järeä Jet Press 750S High Speed Model pystyy painamaan jopa 5 400 arkkia tunnissa ja sen kuvan laatu on entistä parempi.

Fujifilmin mukaan uusi digipainokone on markkinoiden nopein arkkikone, ja sen painojälki on jopa parempi kuin offsetin. Koneessa käytetään suuren tarkkuuden Samba-tulostuspäitä ja vesipohjaisia Vividia-pigmenttivärejä.

Kodak on yksi suurimmista painolevyjen valmistajista maailmassa. Messuilla Kodak esitteli erityisesti prosessivapaita Sonora-painolevyjä, joita käyttää yli 5 000 painotaloa. Prosessivapaat painolevyt tuottavat Kodakin mukaan merkittäviä ympäristöhyötyjä. Yritys on arvioinut, että näiden levyjen käytöllä säästetään 3,43 miljoonaa litraa kehitintä, 29 miljoonaa kilowattia sähköä ja 468 miljoonaa litraa vettä vuodessa.

Kodak tiedotti messujen aikana merkittävästi yrityskaupasta, joka laajentaa edelleen Kodakin levytuotantoa. Kaupassa Kodak osti ECRM-yrityksen levyliiketoiminnan, johon kuuluvat mm. Mako-levytulostimet.

Kuva: Komori.

Komori julkisti messuilla uuden B1-koon digipainokoneen. Nanopainotekniikalla toimiva offsetkone on saatavilla kahtena mallina: 4 väriä+päällystys ja 7 väriä+päällystys. Impremia NS40 -koneella voidaan painaa 6 500 arkkia tonnia vesipohjaisilla Nanoink-väreillä, jotka kuivuvat nopeasti. Kone soveltuu hyvin lyhyiden sarjojen pakkauksiin mutta myös nopeatempoiseen erikoisväreillä painamiseen, jota tarvitaan myymälämarkkinoinnissa.

NS40-koneella painetut arkit soveltuvat normaaliin offsetarkkien viimeistelyyn.

Kyocera Document Solutions Europe kertoi tehneensä yhteistyösopimuksen Solimar Systems -yrityksen kanssa. Solimarin laajaa työnkulkujärjestelmää tarjotaan Kyocera TASKalfa Pro 15000c -tulostimen käyttäjille. Ohjelmisto soveltuu erityisesti transaktiotulostamiseen sekä muuttuvan datan painamiseen.

Mimakin JFX600-2513 tasotulostin. Kuva: Mimaki.

Mimaki julkisti virtual.drupa-tapahtumassa kaksi uutta LED-UV-tasotulostinta. Uutta oli myös nahalle mustesuihkulla tulostava laite. Sen avulla voidaan haastavaa materiaalia koristella entistä paremmin.

Uudet tasotulostimet ovat JFX600-2513 ja JFX550-2513. Ne ovat saatavilla kesän jälkeen 2021. Laitteet on tiedotteen mukaan suunnattu UV tasotulostinten ylimpään teholuokkaan. Tulostimet mahdollistavat laajan sovellusten kirjon monilla materiaaleilla ja entistä laajemmalla värivalikoimalla.

Share: