Tulostettua puutaidetta Lahdessa

4.4.2008 09:11Uutiset » Tapahtumat

Lahtelainen Pro Puu Ry (kuvassa toimitilat) avasi eilen kuvataidenäyttelyn nimeltään Images on wood, jossa on käytetty UPM:n Image-materiaaleja ja Leeviprintin uutta suurkuvatulostustekniikkaa. Näin vanerit, paneelit ja viilut ovat saaneet uuden ilmeen ja merkittävän arvonnousun paikallisten taiteilijoiden ja uusimman painotekniikan myötä.

Merkittävä yhteistyökumppani näyttelylle on Leeviprint, jonka uusin suurkuvatulostustekniikka (Agfa Anapurna XL) antoi mahdollisuuden testata erilaisia kuva-aiheita puupinnoille. Erityisominaisuutena tulostamisella on täydellisesti toistuvat värit ja painojälki. Nyt oli lisäksi mahdollista tuottaa sään kestävä painatus siihen tarkoitetulle erikoislevylle, jolloin ulkosijoituskin tuli mahdolliseksi.

Nämä mahdollisuudet ja tekniikka valjastettiin Lahden Taiteilijaseuran kuvataiteilijoiden käyttöön. Heillä oli kahden päivän ajan mahdollisuus toteuttaa ideoitansa Leeviprintin juuri asennetun uuden suurkuvatulostimen ääressä.

Perimmäinen tavoite näyttelylle oli tuottaa kuvataidetta puupinnoille monessa muodossa ja näin uusien sijoitus- ja sovelluspaikkojen löytäminen kuvataiteelle elinympäristössämme. Koulut, päiväkodit, toimistot, aulat, rakennustyömaat, rakennusten seinät jne. voisivat olla mahdollisuuksia, joita ei ole liioin hyödynnetty. Pro Puu toivoo tämän näyttelyn innostavan tilasuunnittelijoita ja arkkitehtejä soveltamaan näyttelyssä esiin tuotuja ideoita omassa työssään ja käyttämään taidetta ennakkoluulottomasti kohteissaan nykytekniikan antamin mahdollisuuksin.

Näyttelytiedot:
Paikka: Pro Puu-galleria, Satamakatu 2 a, Lahti
Aika: 3.-31.4.2008

Lisätietoja antavat:
Pro Puu ry / Markku Tonttila 0400 770 345
Leeviprint / Lasse Järvinen 0440 494 443

Lisätietoja www.propuu.fi.

Share: