Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Tapahtumasyksy käynnistyy pääkaupunkiseudullakin

6.9.2021 08:04Uutiset » Tapahtumat
Messuliput alkavat taas liehua tapahtumien merkiksi Messukeskuksessa Helsingissä. Kuva Messukeskus.

Tapahtumasyksy pääsee vihdoin kunnolla käyntiin pääkaupunkiseudullakin, kun Etelä-Suomen aluehallintovirasto linjasi 3. syyskuuta, että lohkomisvelvoitteesta ja kahden metrin turvavälivelvoitteesta voidaan Uudellamaallakin yleisötilaisuuksissa luopua. Nyt esimerkiksi Messukeskus voi valmistella tapahtumia täysimittaisesti ja viime hetken peruutuksilta vältyttäneen.

– Olemme Messukeskuksessa erittäin helpottuneita yleisötilaisuuksia koskevien rajoitusten lievenemisestä. Messut ja yritystapahtumat ovat lukuisissa Euroopan maissa ja muilla paikkakunnilla Suomessakin avautuneet terveysturvallisesti. Uusimaa seuraa vihdoin perässä, iloitsee Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Avin tällä hetkellä edellyttämä 50 % maksimikapasiteetti osallistujamäärässä ei Messukeskuksessa muodosta ongelmaa eikä tule rajoittamaan kävijämääriä. Laajoihin tiloihin on suunniteltu leveät käytävät, väljät ohjelma-alueet ja turvalliset etäisyydet sekä kulkujärjestelyt. Jos tiedossa on poikkeuksellisen suuri päiväkohtainen kävijämäärä, lipun ostaneisiin ja rekisteröityneisiin ollaan hyvissä ajoin yhteydessä ja kerrotaan, miten itselle mieluisan porrastetun saapumisajan voi varata.

Loka-marraskuulle on valmisteilla useita yleisö- ja ammattitapahtumia. Messukeskuksella on valmius kansallisen rokotepassin käyttöön heti, kun se on Suomessa mahdollista. Koska päätös tästä yhä viipyy, otetaan joissakin syksyn tapahtumissa käyttöön myös omaehtoinen koronapassi.

Messukeskukselle miljoonatappioita

Lokakuussa Messukeskuksessa on mm. Kirjamessut ja marraskuussa Pohjoismaiden johtava teknologiatapahtuma Teknologia 21. Lokakuulle ajoittuneet Turvallisuusmessut ja AVITA jouduttiin siirtämään ensi vuoden puolelle.

Viranomaisrajoitusten ennakoimattomuus ja pitkän aikavälin exit-suunnitelman puuttuminen ovat Messukeskuksen mukaan aiheuttaneet tapahtumajärjestäjille merkittäviä tappioita. Isojen tapahtumien suunnittelujänne on pitkä, ja viimeisetkin järjestelyt on lyötävä lukkoon viikkoja ennen tapahtumaa. Yksistään avin elokuinen lohkomisia koskenut rajoituspäätös aiheutti Messukeskukselle lähes 10 miljoonan euron menetykset.

Graafisen viestinnän alalla jouduttiin siirtämään Demopäiviä eteenpäin ja uudesta ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin. Kansainvälisesti merkittävin tapahtuma Euroopassa on Fespa Global Print Expo, joka vihdoin toteutuu lokakuussa. Myös sanomalehtialan IFRA World Publishing Expo on kalenterissa lokakuussa.

Share: