Tamperelainen muotoilu sai tunnustusta maailmalla

5.11.2012 11:31Uutiset » Tapahtumat

Scanpack_Turvakerroin

Tämänvuotinen Scanstar-palkinto ojennettiin Göteborgissa Scanpack-messujen yhteydessä DS Smith Packagingille Turvakerroin Oma -tuotteen pakkaussuunnittelusta. Scandinavian Packaging Association on vuodesta 1969 lähtien järjestänyt yhteispohjoismaisen Scanstar-pakkauskilpailun. Scanstar -kilpailu on avoin kaikille pohjoismaissa suunnitelluille ja valmistetuille pakkauksille, jotka ovat jo markkinoilla.

Turvakerroin Oma on suomalaisen Turvakerroin Oy:n henkilöhälytin. Sen myyntipakkaus ja myymäläteline suunniteltiin Tampereella DS Smith Packagingin Design Centressä ja pakkaukset valmistettiin DS Smith Packagingin tehtailla Suomessa. Pakkaus on ympäristöystävällinen, sillä se on hyvin niukka ja vie vain vähän tilaa. Se on valmistettu täysin kierrätettävästä luonnonmateriaalista, aaltopahvista pyrkien valmistusvaiheessa minimoimaan raaka-ainehävikki.

Sekä pakkauksen että myyntitelineen rakenteen ovat suunnitelleet yhdessä tuotesuunnittelija Jyrki Valkama ja tuotepäällikkö Ville Kinanen. Pakkauksen ulkoasu on graafisen suunnittelijan Maarit Mäkisen käsialaa.

– Scanstar on osoitus siitä, miten hienoa työtä suunnittelijamme tekevät. Se osoittaa jälleen kerran, että designia ovat myös aivan arkiset asiat, jotka helpottavat elämäämme, kertoo tuotekehityspäällikkö Jyri Weiste, DS Smith Packaging, ja jatkaa:

– Usein parasta designia onkin juuri sellainen, jota emme miellä designiksi lainkaan!


Lisätietoja
DS Smith Packaging on osa DS Smith Plc:tä, joka on johtava kansainvälinen kierrätettävien kulutustavarapakkausten tuottaja. Se valmistaa yli 10 miljardia laatikkoa vuodessa ja työllistää yli 22 000 ihmistä. DS Smith on alansa vahva toimija ja Euroopan toiseksi suurin aaltopahvituotteiden valmistaja. www.dssmith.co.uk
DS Smith Packagingilla on toimintaa Suomessa kuudella paikkakunnalla ja Suomen pääkonttori sijaitsee Tampereella. www.dssmith-packaging.fi

Share: