Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Tampereella kirjamessut ensimmäistä kertaa

16.11.2021 08:00Uutiset » Tapahtumat
Tampereen Kirjamessut järjestetään pääosin Tampere-talossa. Kuva: Tampere-talo.

Ensimmäistä kertaa järjestettävät Tampereen Kirjamessut – Kirjafestarit 2021 tarjoaa ohjelmaa eri puolilla kaupunkia ja tavoittelee yli 10 000 kävijää. Pääosa tapahtumasta 4.–5.12. koetaan Tampere-talossa, jonka kaikki tilat on varattu viikonlopun ajaksi messuille.

Festareilla kuullaan ja koetaan yli 250 ohjelmanumeroa ja puheenvuoroa 10 salissa, tavataan kuluneen vuoden huippukirjailijoita sekä jaetaan perinteinen Tulenkantaja-palkinto.

– Tampereella on ollut jo pitkään tilausta isolle kirjallisuuden ja kulttuurin tapahtumalle, ja mikä olisikaan parempi paikka koota lukuisat kirjojen ystävät saman katon alle kuin Tampere-talo. Ensimmäisen vuoden kunnianhimoinen tavoitteemme on ylittää 10 000 kävijän rajapyykki ja vakiinnuttaa festarit vuosittaiseksi tapahtumaksi, Tampere-talon liiketoimintajohtaja Mika Nevalainen kertoo.

Kirjafestareilla juhlitaan kotimaista kirjallisuutta, sanataidetta ja lausuntaa. Tapahtumaviikonloppuun sisältyy yli 250 ajankohtaista ohjelmanumeroa, kuten kirjailijahaastatteluja, paneeleita, puheenvuoroja, luentoja, poikkitaiteellisia live-esityksiä ja cosplay-taidetta. Tapahtuman tuottavat Tampere-talo Oy ja Sevent Oy ja pääyhteistyökumppanina toimii Aamulehti.

Kirjamessut saavat liikkeelle runsaasti kävijöitä. Helsingin Kirjamessuille osallistui lokakuussa 250 yritystä ja kävijöitä oli neljän päivän aikana yli 52 000. Turun Kirjamessut sekä Turun Ruoka- ja Viinimessut vietettiin Turun Messukeskuksessa lokakuun alussa. Messuilla vieraili kolmen päivän aikana yhteensä yli 11 500 kävijää.

Array
Share: