Suunnaksi Helsingin Messukeskus

20.9.2010 22:58Uutiset » Tapahtumat

Messukeskus

Tällä viikolla käy Helsingin Messukeskuksessa kova kuhina. Siitä pitävät huolen ensimmäistä kertaa järjestettävä graafisen alan Graftec- ja pakkausalan Pactec-messut. Messut alkavat tiistaina 21.9. ja päättyvät perjantaina 24.9. Samaan aikaan käydään myös elintarviketeollisuuden Foodtec-messut. Messuosastojen määrä on viime hetken tietojen mukaan kivunnut jo yli 240:n.

– Kasvokkain kohtaamisen merkitys on lisääntynyt viimeisen kolmen vuoden suhdannesyklin aikana. Yhä useammat meistä haluavat tavata henkilökohtaisesti tärkeimmät asiakkaansa, yhteistyökumppaninsa, sidosryhmänsä ja toimialansa vaikuttajat, muistuttaa näyttelyjohtaja Mikko Horppu messutapahtumien tärkeydestä.

AGI-lehti on koonnut kävijöiden palvelemiseksi kattavan paketin messujen annista. Selaa syyskuun digilehdestä esimakua siitä, mitä tulet messukäytävillä näkemään. 20 sivun Graftec-osio alkaa lehden sivulta 40.

Käy äänestämässä paras painotyö

Graftec-messujen yhteydessä ensimmäistä kertaa käytävän Printin voimaa -kilpailun työt on vastaanotettu. Arvovaltainen raati vastaanotti yhteensä 101 painotyötä. Kilpailulla etsitään painotöitä, jotka on toteutettu niin ensiluokkaisesti, vaikuttavasti ja laadukkaasti, että ne todistavat printtimedian voimasta markkinointiviestinnässä. Yhtenä raadin jäsenistä toimineen Juha Wallinin mukaan töiden määrä oli hyvä.

– Varsinkin offsetpainoilta saimme näyttäviä ja korkealaatuisia töitä, kertoo Canon Oy:n myyntijohtaja Juha Wallin.

– Tämän tyylisiä kilpailuja ei ole ikinä kovin helppo järjestää, sillä osanottoa on vaikea ennustaa. Nyt saamaamme kilpailutöiden määrään raati on kuitenkin erittäin tyytyväinen, Wallin kertoo.

Töiden määrä lupaa hyvää jatkoa kilpailulle. Siitä raati oli kuitenkin hiukan yllättynyt, että digipainettuja ja niin sanottuja monikanavaisia markkinointiratkaisuja oli kilpailutöiden joukossa melko vähän. Innovatiivisuudelle on siis vielä tilaa.

Kilpailun järjestävät Graafinen Teollisuus ry GT, Kirjapainoteollisuuden Työnantajaliitto ry KTT ja Finre ry. Esiraadin valitsemat parhaat työt ovat esillä messualueella, joista kävijät äänestävät voittajan. Joka päivä (ti-pe) arvotaan äänestäneiden kesken Canon Ixus 130. Voittaja julkistetaan perjantaina iltapäivällä 24.9. messujen päätteeksi.

Paljon ohjelmaa

Uutuustuotteiden ja Printin voimaa -kilpailun lisäksi messuilla on paljon muutakin ohjelmaa: Avajaispäivänä 21.9. vietetään Kirjanpainajan päivää. Päälavan päivittäisen ohjelmatarjonnan lisäksi esimerkiksi Ilona IT:n softateatterissa on tietoiskuja joka päivä. KTA-Yhtiöiden osastolla on puolestaan päivittäin alan konkarin Lars Gardbergin haastattelu (haastattelijana AGI:n Jarkko Hakola) sekä Lenni-Kalle Taipaleen musisointia.

Messujen varsinaisella ohjelmalavalla hallissa 6 pureudutaan ajankohtaisiin kysymyksiin. Aiheina ovat muun muassa ekologinen painaminen, painotuotteen tulevaisuus ja digitaalisuuden mahdollisuudet sekä painotuotteen tilaaminen. Metsäteollisuus ry järjestää PacTec-messujen avajaisseminaarin otsakkeella Tulevaisuuden pakkaus. Puhujina ovat mm. Stora Enson tutkimusjohtaja Jukka Kilpeläinen, johtaja Markku Krutsin Raisiolta sekä Roope Mokka Demos Oy:stä. Seminaaria alustaa Suomen Pakkausyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Jon Sundén. Perjantaina ohjelmalavalla tarkastellaan brändin merkitystä. Minkälainen on tehokas brändipakkaus ja miten sillä erottaudutaan? Case-esimerkkeinä ovat Saarioinen ja Oululaisen brändiuudistus.

Lisätiedot syyskuun AGI-lehdestä. AGI on myös messuilla omalla osastollaan. Tule tervehtimään meitä lehdentekijöitä osastolle 6n21. Voit jakaa meille juttuideoita, ottaa kupillisen kuumaa ja tarttua ehkä historiamme parhaaseen lehtitarjoukseen.

Share: