Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Seurapaitapäivä näkyy turuilla ja toreilla

27.9.2022 15:49Uutiset » Tapahtumat
Olympiakomitean mukaan harrastajat ovat palanneet urheiluseuroihin laajalti koronaepidemian jälkeen. Seurapaitoja esittelevät vasemmalta Jan Vapaavuori, Hanna-Kaisa Waittinen, Jaana Tulla ja Hannu Tihinen. Kuva: Olympiakomitea.

Yhteisöllisyyttä korostavasta Seurapaitapäivästä on tullut ilmiö, joka näkyy tiistaina 27.9. työpaikoilla, kouluissa, kotona ja urheilupaikoilla. Se on myös vahva someilmiö, kun somen kanavat täyttyvät paitakuvista.

Suurkuvan tulostajia päivä ilahduttaa, sillä seura- ja fanipaidoista on tullut hittituote, joka työllistää sekä pieniä paitapajoja että isompia tulostustaloja. Suosion kasvua on edistänyt tekstiilitulostamisen kehittyminen pitkin harppauksin viime vuosina. Helppokäyttöisillä laitteilla saadaan tehtyä näyttävää paitaa entistä edullisemmin, ja lähituotantona Suomessa.

Seurapantapäivää vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 2019. Se oli osa Olympiakomitean #Seurasydän-kampanjaa, jolla haluttiin nostaa esiin omaa seurarakkautta ja yhteisöllisyyttä. Tästä syntyi uusi ilmiö nimeltä Seurapaitapäivä. Siinä kannustetaan kaikkia suomalaisia pukeutumaan töihin, kouluun, päiväkotiin ja muihin päivänsä menoihin oman seuran paitaan, takkiin tai muuten sonnustautumaan seuran väreihin.

Kampanjan toteutti SEK ja se on toistunut tämän jälkeen eri muodoissa joka vuosi.

Reino Lantto

Share: