Sappi julkisti voittajat

2.9.2009 01:45Uutiset » Tapahtumat

Sappin järjestämän kymmenennen Ideas that Matter -hankkeen tulokset voidaan nyt paljastaa. Viidestä Euroopan maasta valittiin kymmenen voittajaa ja neljä kunniamainintaa.

Sappin Ideas that Matter -ohjelmassa myönnetään vuosittain yhteensä miljoonan dollarin arvosta apurahoja eri puolilla maailmaa toimiville graafisille suunnittelijoille. Näin he voivat edistää valitsemaansa yhteiskunnallista, ympäristönsuojeluun liittyvää tai humanitaarista aatetta.

Hakijoiden pitää lähettää aatettaan tukevat painojulkaisuideansa, kuvaus kampanjasta ja sen tavoitteista, toteutuksen kustannusarvio ja tietoja kampanjaan osallistuvasta voittoa tuottamattomasta järjestöstä. Kampanjoiden pitää hyödyntää painojulkaisujen tehokeinoja, ja osanottajien pitää selittää, miten kampanjan onnistumista mitataan.

113 hakijaa

Tämän vuotiset voittajat valittiin 113 hakijasta. Kilpailuun osallistui yksittäisiä suunnittelijoita, suunnitteluyrityksiä, yritysten suunnitteluosastoja sekä suunnittelun opettajia ja opiskelijoita. Kansainvälinen komitea teki valintansa valittuun aatteeseen liittyvien painojulkaisuideoiden omaperäisyyden, merkityksen ja sitoutumisen perusteella.

Sappin Manue Gheysen, joka toimi arviointipaneelin puheenjohtajana, kommentoi seuraavasti:

– Suunnitteluyhteisön luovuus ja halukkuus tukea yhteiskunnallisia aatteita tekee meihin joka vuosi vaikutuksen. Tänä vuonna näimme trendin, jossa aihetta lähestyttiin myönteisesti esimerkiksi esittelemällä mahdollisia tai toteutuneita tuloksia sen sijaan, että olisi keskitytty korostamaan korjattavia asioita. Hankkeiden erilaiset lähestymistavat olivat myös erittäin kiinnostavia. Ne vaihtelivat erittäin hienovaraisista viesteistä suoraan puheeseen ja tunteisiin vetoamiseen.

Voittajat

Tuomareiden valitsemat 10 Euroopan kampanjaa ja 4 kunniamainintaa voit katsoa tästä linkistä.

Tänä vuonna Sappi lahjoittaa 1 000 euroa neljän kunniamainintatyön voittoa tuottamattomille järjestöille. Voittajille ja kunniamaininnan saajille annetaan todistus saavutuksesta sekä kutsu juhlia ”Ideas that Matter” -ohjelman kymmenettä vuosipäivää tyylikkäästi Euroopan palkintotilaisuudessa Belgian Brysselissä 10.10.2009.

Ensi vuoden ohjelmien kilpailutöiden viimeinen lähetyspäivä on 1.6.2010.
Sappi Ideas that Matter -ohjelmasta ja Sappin muista aktiviteeteista saa lisätietoja Sappin verkkosivuilta osoitteessa www.sappi.com tai liittymällä Ideas that Matter -yhteisöön Facebook- ja LinkedIn-palvelussa.

Lisätietoja Sappista

Sappi Fine Paper Europe on johtava eurooppalainen päällystetyn hienopaperin tuottaja. Sitä käytetään ensiluokkaisissa lehdissä, kuvastoissa, kirjoissa ja huippuluokan painetussa mainonnassa. Sappi Fine Paper Europen päämaja sijaitsee Belgian Brysselissä, ja yritys tunnistetaan innovaatiosta ja laadusta. Sen tuotemerkkejä ovat Magno, HannoArt, Tempo, Quatro, Royal, Allegro, Era, EuroArt Plus, EuroBulk, Furioso, Galerie ja Mega sekä Cento ja Tauro päällystämättömistä grafiikkapapereista. Algro, Leine ja Parade ovat tuotemerkkejä erikoispapereille ja -pahveille etiketti- ja pakkauskäyttöön.
Kaikki Sappi-paperia tuottavat tehtaat EU-alueella ovat ISO 9001- ja ISO 14001 -sertifioituja sekä EMAS-rekisteröityjä. SFPE:n tehtailla on alkuperäsertifiointi FSC- (Forest Stewardship Council) ja/tai PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) -ohjelmasta.
SFPE on Sappi Limitedin (NYSE, JSE, LSE) jaosto. Sappi Limited on maailmanlaajuinen yhtiö, jonka päämaja sijaitsee Etelä-Afrikan Johannesburgissa. Yhtiöllä on yli 17 000 työntekijää ja valmistustoimintaa neljällä mantereella 9 maassa, myyntikonttoreita 50 maassa ja asiakkaita yli 100 maassa eri puolilla maailmaa. Sappista saa lisätietoja osoitteesta www.sappi.com.

Share: