Saara Suomi uusi mestaruutensa

30.11.2012 11:02Uutiset » Tapahtumat

Päivälehden museon Painokellarissa vietettiin torstaina 22.11.2012 käsinlatojien perinnepäivää. Ohjelmassa oli muun muassa käsinladonnan SM-kilpailut. Kisat järjestettiin nyt jo kuudennen kerran.

Tänä vuonna kisaan uskaltautui mukaan kuusi huumorintajuista ammattilaista. Mestaruuden voitti jälleen Saara Suomi Helsingistä. Näin hän uusi viimevuotisen mestaruutensa ja sai jo kolmannen kiinnityksen kiertopalkintoon.

Kakkoseksi kisassa tuli Anna-Liisa Nyrönen. Hän on käsinladonnan Suomen mestari vuosilta 2007 ja 2008. Vaikka mestaruustaistoon on vuosien mittaan osallistunut lukuisa määrä kisaajia, on kansallinen kärki näemmä vakiintunut ja pitänyt hyvin pintansa.

Käsinladonnan SM-kisojen yhteydessä järjestettiin myös kaikille avoimet uksauksen maailmanmestaruuskilpailut. Runsaasta kilpailijajoukosta tiensä maailmanmestariksi selvitti graafisen alan vaikuttaja ja Print&Media-lehteenkin kirjoittava Annukka Ahopalo.

Kuvassa suomenmestari Saara Suomi (oikealla) kiertopalkinto kädessään. Vieressä kisassa toiseksi tullut Anna-Liisa Nyrönen. Kuva Laura Oja / Päivälehden museo.

Share: