Puusta valmistettuja hotellihuoneen avainkortteja

10.12.2009 01:00Uutiset » Tapahtumat

Puuviilu yhdistetään perinteisesti vaneri- ja huonekaluteollisuuteen, mutta materiaalia voidaan käyttää hyvinkin luovasti. Kööpenhaminan ilmastokokouksen aikana 30 hotellia käyttää hotellihuoneiden muovisten avainkorttien sijaan UPM:n viilusta valmistettuja kierrätettäviä avainkortteja. Kortit valmistaa yhtiö nimeltä Sustainable Cards, jolla on vireillä tuotteelleen patenttihakemus.

Puiset hotellihuoneen avainkortit ovat UPM:n vaaleaa WISA-viilua. Erikoispinnoitettu koivuviilu säilyttää hyvin muotonsa ja kestää käyttöä. Pinnoitus mahdollistaa myös painamisen tavanomaisilla painotekniikoilla. Täysin uusiutuvasta raaka-aineesta valmistettuna materiaali voidaan hyödyntää käytön jälkeen esimerkiksi energiaraaka-aineena tai kompostoida.

– Suomalainen koivuviilu on näyttävä ja kädelle miellyttävä materiaali. Olemme luonnollisesti ylpeitä, että tuotteemme monikäyttöisyys ja ympäristöystävällisyys on mahdollistanut tämän uuden tuoteinnovaation syntymisen, sanoo Panu Anttila, UPM:n ohutviiluliiketoiminnasta vastaava johtaja.

Kööpenhaminaan on toimitettu puusta tehtyjä avainkortteja 100 000 kappaletta. Tyypillinen 200 huoneen hotelli käyttää noin 12 000 avainkorttia vuodessa. Vaihtamalla muoviset avainkortit puusta valmistettuihin vähennetään huomattavia määriä muovijätettä.

WISA-viilun lisäksi Kööpenhaminan ilmastokokouksessa käytetään UPM:n paperia. UPM on toimittanut yhteistyössä toimistotarviketoimittaja Lyrecon kanssa kokoukseen 9 miljoonaa arkkia Future-kopiopaperia. Paperi on valmistettu Ranskassa Docellesin tehtaalla ja sille on myönnetty Euroopan unionin ympäristömerkki.

Linkki: www.sustainablecards.com

Share: