Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Puupohjaiset innovaatiot esillä PulPaper-messuilla

7.6.2022 09:25Uutiset » Tapahtumat
VTT on kehittänyt uuden läpinäkyvän ja biohajoavan selluloosakalvon, jolla voidaan korvata perinteistä muovia elintarvikepakkauksissa. Kuva: VTT.

Metsäteollisuuden tänään alkava kansainvälinen ammattitapahtuma PulPaper 2022 tuo esille uusia innovatiivisia ratkaisuja ja kokoaa metsäteollisuuden ammattilaiset keskustelemaan. Tapahtumassa ovat mukana kaikki suuret suomalaiset metsäteollisuuden yritykset. Puupohjaisista tekstiileistä ja pakkauksista on tarjolla paljon tietoa.

PulPaper järjestetään tiistaista torstaihin 7. – 9.6.2022 Helsingin Messukeskuksessa. PulPaper-tapahtumaan osallistuu lähes 250 yritystä. Mukana ovat muun muassa Stora Enso, Metsä Group, UPM ja Sappi.

– PulPaper nostaa esille metsäteollisuuden mahdollisuuksia. Erityisen kiinnostavaa on kuulla puupohjaisista tekstiileistä ja pakkausratkaisuista. Innovaatiot ovat vahvasti läsnä myös Uusi Puu -hankkeen osastolla ja keskiviikkona järjestettävässä startup-kisassa. Odotan myös innolla keskiviikkona järjestettävää metsäyhtiöiden vaikuttajien keskustelua metsäteollisuuden ja bioteollisuuden innovaatioista sekä uutta Green Economy Business Summitia, kertoo Business Manager Marcus Bergström Messukeskuksesta.

Uudet puupohjaiset pakkausratkaisut ovat esillä avajaispäivän PulPaper Conferencessa, jossa esitellään muun muassa Suomen Akatemian yhteydessä toimivan Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamaa Package-Heroes-tutkimushanketta. Siitä puhuu tutkimusprofessori Ilkka Leinonen LUKE:lta. Kaksi viikkoa sitten käynnistyi Metsä Springin ja Valmetin puupohjaisia pakkauksia kehittävä koetehdas Äänekoskella. Tästä 3D-kuitutuotteiden kehityksestä kuullaan myös tapahtumassa.

VTT:n Biomateriaalit-tutkimusalueen johtaja Atte Virtanen kertoo tiistaina mm. VTT:n kehittämästä uudesta läpinäkyvästä ja biohajoavasta selluloosakalvosta, joka korvaa perinteistä muovia elintarvikepakkauksissa.

PulPaper Award 2022 kilpailu startup-yrityksille järjestetään keskiviikkona 8.6. Seitsemän startup-yritystä pitchaavat Suomen Messusäätiön rahoittamasta 5000 euron palkinnosta.

Array
Share: