PulPaperissa teemoina kiertotalous ja biotuotteet

9.5.2018 07:00Uutiset » Tapahtumat
Yksi metsäteollisuuden innovaatio on vaahtoteknologia, jolla Paptic valmistaa puukuidusta muovin korvaavaa tekstiilinomaista pakkausmateriaalia. Kuva: Paptic.

PulPaper on metsäteollisuuden johtava näyttely- ja konferenssitapahtuma, joka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 29.–31.5.2018. Tapahtuman ohjelmassa on vahva ympäristönäkökulma ja sen pääteemat liittyvät kiertotalouteen sekä biopohjaisiin tuotteisiin.

Metsäteollisuuden asiantuntijoille ja tutkijoille suunnatussa PulPaper Conference -seminaarissa 30.–31.5. on puhujina 40 asiantuntijaa, tutkijaa ja yritysten edustajaa muun muassa Pohjoismaista, Japanista ja Pohjois-Amerikasta. Aiheina ovat muun muassa kiertotalous, biomassan käyttö ja ilmastonmuutos sekä biojalostamoiden kehittäminen.

PulPaper Conference esittelee uusiutuvaan puuraaka-aineeseen perustuvia ratkaisuja fossiilisten materiaalien korvaajana. Ohjelmassa käsitellään myös metsien biomassan käyttöä ja ilmastonmuutoksen hallinnointia.

PulPaperin yhteydessä järjestetään myös 3D Printing of Biomaterials -seminaari. Tulostusmateriaalien osalta biomateriaalien kehittäminen antaa paljon mahdollisuuksia selluloosan uudenlaiselle, lisäarvoiselle käytölle.

Metsäteollisuutta monipuolisesti käsittelevät tapahtumat PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy järjestetään Messukeskuksessa samaan aikaan. Edellisen kerran tapahtuma järjestettiin vuonna 2014. Silloin kävijöitä oli yhteensä 70 eri maasta. Näyttelyssä on mukana noin neljäsataa yritystä, kävijöitä odotetaan paikalle 10 000.

Share: