PulPaperissa teemoina kiertotalous ja biotuotteet

9.5.2018 07:00Uutiset » Tapahtumat
Yksi metsäteollisuuden innovaatio on vaahtoteknologia, jolla Paptic valmistaa puukuidusta muovin korvaavaa tekstiilinomaista pakkausmateriaalia. Kuva: Paptic.

PulPaper on metsäteollisuuden johtava näyttely- ja konferenssitapahtuma, joka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 29.–31.5.2018. Tapahtuman ohjelmassa on vahva ympäristönäkökulma ja sen pääteemat liittyvät kiertotalouteen sekä biopohjaisiin tuotteisiin.

Metsäteollisuuden asiantuntijoille ja tutkijoille suunnatussa PulPaper Conference -seminaarissa 30.–31.5. on puhujina 40 asiantuntijaa, tutkijaa ja yritysten edustajaa muun muassa Pohjoismaista, Japanista ja Pohjois-Amerikasta. Aiheina ovat muun muassa kiertotalous, biomassan käyttö ja ilmastonmuutos sekä biojalostamoiden kehittäminen.

PulPaper Conference esittelee uusiutuvaan puuraaka-aineeseen perustuvia ratkaisuja fossiilisten materiaalien korvaajana. Ohjelmassa käsitellään myös metsien biomassan käyttöä ja ilmastonmuutoksen hallinnointia.

PulPaperin yhteydessä järjestetään myös 3D Printing of Biomaterials -seminaari. Tulostusmateriaalien osalta biomateriaalien kehittäminen antaa paljon mahdollisuuksia selluloosan uudenlaiselle, lisäarvoiselle käytölle.

Metsäteollisuutta monipuolisesti käsittelevät tapahtumat PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy järjestetään Messukeskuksessa samaan aikaan. Edellisen kerran tapahtuma järjestettiin vuonna 2014. Silloin kävijöitä oli yhteensä 70 eri maasta. Näyttelyssä on mukana noin neljäsataa yritystä, kävijöitä odotetaan paikalle 10 000.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInGoogle+Email to someone