Photokinassa kameroita, sovelluksia ja tulosteita

18.9.2012 09:21Uutiset » Tapahtumat

Photokina2012_Canon EOS6D

Photokina 2012 avaa tänään ovensä Kölnissä. Koko loppuviikon kestävillä messuilla esitellään uusimmat kamerat, valokuvatulostimet ja sovellukset.

Yksi messujen suurista on Canon, jonka kuvantamisen ratkaisut tulevat olemaan vahvasti esillä Photokinassa. Uutuus on esimerkiksi Canonin pienin täysikokoisella kennolla varustettu järjestelmäkamera EOS 6D (kuvassa). Se on ensimmäinen EOS-malli, jossa on Wi-Fi- ja GPS- liitännät. Uutuudessa on myös Canonin mukaan poikkeuksellisen hyvät hämäräkuvausominaisuudet. Canon esittelee myös kaksi uutta kompaktikameraa, joissa näkyy Canonin osaaminen uuden sukupolven objektiivin muotoilussa. PowerShot G15 -kamerassa on PowerShot G -sarjan valovoimaisin, uusi f/1,8–2,8 5x zoom-objektiivi. PowerShot SX50 HS puolestaan on maailman ensimmäinen 50x optisella zoomilla varustettu kompaktikamera, jossa on myös edistykselliset käsisäädöt ja RAW-tallennuksen tuki. Powershot-uutuudet tulevat myyntiin lokakuussa. G-sarjan lisäksi esille nousee PowerShot S110, joka taskukokoisten S-sarjalaisten uusin jäsen. Tulostimissa on sekä Pixma- että Selphy-uutuuksia.

Kameroiden osalta myös kaikki muut tutut valmistajat tuovat Kölniin tukun uutuuksia. Niitä löytyy esimerkiksi Nikonin, Leican, Sonyn, Fujifilmin, Pentaxin, Panasonicin ja Olympuksen osastoilta.

HP ja Kodak ovat kumpikin vahvasti edustettuna tuotantotason valokuvatulostuksessa. HP nojaa Indigo-sarjaansa ja Kodak Nexpress-sarjaan, joita molemmat esittelevät uusine sovelluksineen Photokinassa. Näitä tuotantolaitteita käytetään etenkin valokuvakirjojen painamiseen. Valokuvalaatuisista tulosteista puhuttaessa kannattaa vierailla myös Epsonin osastolla, jossa valmistaja esittelee uusia Sure-sarjan tulostinmallejaan.

Yksi mielenkiintoinen Photokinassa esiteltävä uutuus on myös niin sanottu esinetulostin Mimaki UJF-6042. Se on aiemmin markkinoilla olleen A3-kokoisen UJF-3042:n isoveli A2-koossa. Laitteella voidaan tulostaa 15 sentin korkuisia esineitä oikeastaan materiaalille kuin materiaalille. Esimerkiksi Verkkokauppa.com käyttää edeltävää mallia kannettavien tietokoneiden kansien tulostukseen.

Lue lisää Photokinasta.

Share: