Pakkausten vastuullisuus keskiössä ammattitapahtumissa

22.1.2020 09:22Uutiset » Tapahtumat
Elintarvikepakkausten rooli on ympäristön kannalta tärkeä, ja vahvasti esillä tapahtumakokonaisuudessa. Kuva: Messukeskus.

Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattitapahtuma PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic tuo esille alojen tulevaisuutta ja nykyhetkessä vaikuttavia trendejä. Polttopisteessä ovat erityisesti vastuulliset tuotantomenetelmät ja materiaalit. Tapahtumakokonaisuus järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 11.-12.3.2020.

Nämä alat ovat muutoksen keskipisteessä teknologioiden kehittyessä ja kuluttajien arvojen sekä tarpeiden muuttuessa. Kuinka arjen pakkauksista voitaisiin tehdä vastuullisia? Entä minkälaiset tekijät ohjaavat pakkaussuunnittelun tulevaisuutta?

Keskiviikkoaamuna 11.3. on pakkaus- elintarvike- ja muovialan sidosryhmille suunnattu johdon Business Forum -aamiaisseminaari, jossa DS Smithin Sustainability Strategy & Communication Manager Sam Jones ja SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä puhuvat vastuullisuudesta pakkausalan ja kaupan alan näkökulmista nyt ja tulevaisuudessa. Orklan viestintäjohtaja Nina Olin kertoo Sustainable Life Barometeristä, ja siitä, miten Pohjoismaissa ja Baltiassa suhtaudutaan vastuullisuuteen. Packdesign ID:n toimitusjohtaja Maija Olkkonen-Seppo puolestaan avaa puheenvuorossaan, mitä kuluttajat haluavat pakkauksilta, ja kuinka heidän vaatimuksiinsa vastataan.

Keynote-puheenvuorossaan pakkauksia valmistavan Edelmann Groupin toimitusjohtaja Constantin Shütz kertoo, kuinka organisaatiot voivat selviytyä valmistajien ja brändien omistajien paineissa.

Elintarvikepakkausten rooli on ympäristön kannalta tärkeä, ja Juha-Matti Katajajuuri Luonnonvarakeskuksesta kertoo, kuinka ruokahävikkiä voidaan minimoida pakkausten avulla. Elintarvikeala on myös solminut Suomen ensimmäisen materiaalitehokkuuden sitoumuksen vuosille 2019-2021, ja tavoitteena on sitoumusten laajeneminen myös muille toimialoille. Paula Eskola Motivasta kertoo, kuinka alan järjestöt saatiin allekirjoittamaan sitoumus yhdessä maa- ja metsätalousministeriön, ympäristöministeriön, ja työ- ja elinkeinoministeriön kanssa.

Tapahtumakokonaisuuden oma vastuullisuuskilpailu huipentuu PlastExpo-lavalle 12.3.kello 12, kun kilpailun finaaliin valitut yritykset ja toimijat esittelevät oman vastuullisen pakkaus-, elintarvike- tai muovialan tuotteen, ratkaisun tai tuotantomenetelmän.

Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestetään graafisen viestinnän Sign, Print & Pack -ammattimessut.

Share: