Pack to The Future ´11 -kilpailun voittajat on valittu

20.5.2011 13:38Uutiset » Tapahtumat

SCA_Pack to The Future

SCA Packaging Finland Oy järjesti 100-vuotisen aaltopahvin kunniaksi pakkaussuunnittelukilpailun – Pack to the Future ´11. Kilpailuun saapui runsaasti suunnitelmia, joista tuomaristo valitsi palkittavaksi kolme työtä. Kilpailutehtävänä oli suunnitella viimeistelty aaltopahvipakkaus täysin uudelle käyttökohteelle, olemassa olevalle pakkaukselle nykyistä parempi ratkaisu tai keksiä aaltopahville aivan uusi käyttökohde.

Tuomariston päätöksellä voittajana palkittiin Miiro Seppänen suunnitelmalla ”Mukista”, joka tarjoaa kiinnostavan ja innostavan tavan kasvattaa kasveja kotona. Suunnitelma korvaa perinteisen siemenpakkauksen ja helpottaa siementen istuttamista. Pakkaus on innovatiivinen ja se on uusi tapa hyödyntää aaltopahvia ja sen rakennetta.

Toisen palkinnon kilpailussa voitti Ville Merisalo suunnitelmalla ”Wave – akustiikkapaneeli”. Työssä on pyritty huomiomaan materiaalin optimaalinen käyttö ja sen kolmiulotteinen muoto on osattu hienosti muokata kaksiulotteiseksi. Työ on esteettisesti kaunis ja sen suunnittelussa on otettu huomioon logistiikka, jota tuotteen muoto palvelee.

Kolmannen palkinnon kilpailussa voitti Timo Huusko suunnitelmalla ”Party Box – hanaviinipakkaus”. Tuote on hauska ja innovatiivinen konsepti. Juomasäiliön hana on tarpeeksi korkealla ja juomalasit kulkevat aina mukana samassa pakkauksessa. Pakkauksella on trendikäs ulkoasu ja sen uudelleenkäyttömahdollisuus lisää tuotteen ekologisuutta.

Palkinnot luovutti SCA Packaging Finland Oy:n 100-vuotisjuhlassa toimitusjohtaja Sari Rämö yhdessä tuomariston jäsenen markkinointijohtaja Kari Ollilan kanssa.

Tuomaristo koostui alan asiantuntijoista ja sen puheenjohtajana toimi johtaja Jon Sunden, Fazer Leipomot ja Makeiset. Tuomariston jäseninä olivat tutkimusprofessori Ali Harlin VTT:ltä, pakkauskehityspäällikkö Juha Ylisiurua Valio Oy:stä, pakkausasiantuntija Marju Erävaara Ruokakesko Oy:stä sekä SCA Packaging Finland Oy:stä markkinointijohtaja Kari Ollila, myyntipäällikkö Ilkka Louhi sekä tuotekehityspäällikkö Jyri Weiste.

Lisätietoja kilpailusta on saatavilla osoitteessa www.pakkauskilpailu.fi

Share: