Mustesuihkulle puolet Agfan osastosta

18.5.2010 17:02Uutiset » Tapahtumat

Agfa Graphics on vahvasti mukana Ipexissa. Uutuuksia on niin ohjelmistojen, CTP:n kuin monipuolisten mustesuihkuratkaisujen osalta.

Agfa julkaisee messuilla uusimman version Apogee-työnkulkuohjelmistostaan, Apogee 7. Päivityksen myötä Agfa ottaa käyttöön Adoben APPE 2.5 PDF-tulostusarkkitehtuurin. Yksi uuden Apogee 7 -version ominaisuuksista on asemointimoduuli Apogee Impose. Mullistavaa asemoinnissa on se, että enää ei käytetä valmiita asemointipohjatiedostoja, vaan asemointi muodostetaan automaattisesti työnkulussa. Pohjatietona käytetään paperin arkkikokoa, painokonetta, jälkikäsittelytietoja jne. Messuilla esitellään myös uusi versio Apogee Media -julkaisuohjelmistosta, jonka interaktiivisen flatplan-suunnittelumoduulin ansiosta julkaisun hallinta tehostuu merkittävästi, esimerkiksi drag&drop-toiminnon ansiosta.

Agfa esittelee messuilla myös uudet kehitteettömät CTP-järjestelmät sekä suurille että pienille siviilipainoille. Niitä ovat uudistettu termolevytulostin Avalon N8 (8-up) ja violettitulostin Avalon V4 (4-up). Kattavasti esillä ovat lisäksi Agfan kehitevapaat painolevyt, kuten Azura TS ja Azura V.

Puolet Agfan näyttelyosastosta on omistettu mustesuihkuteknologialle ja tuoteryhmän uutuuksille. Suurkuvapuolella ensi-iltansa saavat teolliset Jeti 1224 UV-tasotulostin ja Jeti 3348 UV-rullatulostin sekä Aquajet, joka on vesipohjainen tulostinratkaisu tekstiileille. Nämä ratkaisut ovat tulosta Agfan Gandi Innovations -yritysostosta. Yhdessä Agfan nykyisen Anapurna-tuoteperheen kanssa suurkuvatulostimien laitevalikoima kattaa nyt rullatulostimia aina 5 metrin leveyteen asti ja tuotantokapasiteetiltaan jopa 232 m2/h (liuotin, vesi, UV). Lisäksi tarjolla on neljä erilaista UV-tasotulostinta aina 120 m2/h kapasiteettiin asti.

Agfa esittelee myös kuusivärisen Dotrix Modular LM:n, digitaaliseen pakkauspainokoneen. Laitteen ehkä kiinnostavin uutuus on siinä käytettävät uudet Agorix LM -värit (UV). Niin sanottujen low migration -värien käyttäminen on välttämätöntä etenkin elintarviketeollisuudessa, sillä niillä varmistetaan, ettei pakkauksen sisältö mene pilalle. Agorix-värejä on saatavissa sekä CMYK-sarjana että CMYK+OV-sarjana. Väriavaruus laajentuu oranssin ja violetin ansiosta merkittävästi. Dotrixin painatusdemoissa painotetaan 63 cm leveän laitteen etuja pehmeiden pakkausten, kartonkipainatusten ja hyllypakkausten tekemisessä.

Share: