Mediataitojen opetukseen uusia materiaaleja

4.2.2015 08:13Uutiset » Tapahtumat

Lasten ja nuorten mediataitojen opetukseen on tarjolla runsaasti uusia digitaalisia materiaaleja. Niitä on julkaistu käynnissä olevalla Sanomalehtiviikolla ja ensi viikon Mediataitoviikolla.

Sanomalehtiviikko on Suomen laajin mediakasvatustapahtuma. Tänä vuonna vietetään sen 20-vuotisjuhlaa. Viikolla on avattu uusi verkkosivusto www.sanomalehtiopetuksessa.fi. Opettajille suunnatun sivuston avulla on mahdollista panostaa entistä vahvemmin verkkomateriaaleihin ja ajankohtaisuuteen.

Opettajilla on vahva tahto hyödyntää sanomalehteä opetuksessaan, ilmenee Sanomalehtien Liiton tuoreesta kartoituksesta. Kyselyyn vastanneista opettajista yli 80 prosenttia kokee sanomalehden hyödyntämisen tärkeäksi tai erittäin tärkeäksi. Lähes kaikki opettajat aikovat käyttää sanomalehteä opetuksessaan myös tulevaisuudessa.

Kolmatta kertaa järjestettävä Mediataitoviikko on valtakunnallinen mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on vahvistaa lasten ja nuorten mediataitoja sekä kehittää kasvattajien valmiuksia mediakasvatukseen. Viikon aikana lapsia ja nuoria sekä heidän kasvattajiaan kannustetaan tutustumaan muun muassa klikkausjournalismiin, big data -ilmiöön ja omien videoiden tuottamiseen. Kasvattajille julkaistu uusi Menitkö klikkiin? -materiaali tarkastelee klikkiuutisten toimintaideaa ja ilmiön taustalla olevaa uutismedian murrosta.

Share: