Mediakasvatusta monessa muodossa

4.2.2014 09:01Uutiset » Tapahtumat

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin koordinoimaa valtakunnallista Mediataitoviikkoa vietetään jälleen 10.-16. helmikuuta. Mediataitoviikko korostaa vastuullista kuvien julkaisemista ja muistuttaa siitä, että paremman Internetin luominen on kaikkien netinkäyttäjien vastuulla. Suomen laajinta mediakasvatustapahtumaa Sanomalehtiviikkoa vietetään puolestaan 3.-7. helmikuuta.

Mediataitoviikon järjestäjäorganisaatiot ovat laatineet laajan opetusmateriaalin, jonka avulla kouluissa voidaan käsitellä kuvaamista ja kuvien julkaisemista eri näkökulmista. Materiaalissa keskitytään omakuvien eli selfieiden ottamiseen ja julkaisemiseen.

Mediataitoviikkoon on ilmoittautunut mukaan lähes 1 400 koulua, nuorisotaloa ja kirjastoa ympäri Suomen. Kukin niistä järjestää omannäköistään toimintaa Mediataitoviikolla, esimerkiksi valistuskampanjoita vessoissa.

Sanomalehtiviikko on Sanomalehtien Liiton ja sen kaikkien jäsenlehtien yhteinen hanke, jonka aikana lähes miljoona lasta ja nuorta hyödyntää sanomalehtiä kouluissa ja oppilaitoksissa opettajansa kanssa. Koulut ja oppilaitokset saavat lehtitaloilta veloituksetta lehtinippuja ja verkkotunnuksia opetuskäyttöön. Sanomalehtien Liitto on tuottanut useita uusia oppimateriaaleja lehtien sisältöjen hyödyntämiseksi kouluissa.

Share: