Manroland vahvasti mukana Wienin Ifra-messuilla

5.10.2011 09:39Uutiset » Tapahtumat

Painokonevalmistaja Manroland esittelee ensi viikon Ifra-messuilla Wienissä oman autoprint-teknologian lisäksi yhteistyökehitystään Océn, ppi Median ja Tensorin kanssa. Ifra-messut järjestetään ensi viikolla Wienissä, Itävallassa, 10.–12.lokakuuta.

Yhden napin painalluksella

Manroland julkisti vuoden 2008 IFRA Expo -messuilla tulevaisuuden konseptin: One Touch – painatus napin painalluksella ohjauspöydästä. Tänään jo kaksitoista sanomalehtipainoa hoitaa tuotantonsa COLORMAN autoprint -koneilla. Se on askel kohti täysautomatiikkaa, jota Manroland aikoo Wienissä jälleen ensi viikolla esitellä.

Manrolandin autoprint on visio täysin automaattisesta sanomalehtituotannosta, jossa on APL (Automatic Plate Loading) -levynvaihto ja APL-logistiikka sekä InlineControl järjestelmät, jotka koneen käydessä valvovat katkaisu- ja värirekisteriä, ratajännitystä, väridensiteettiä sekä kostutusveden määrää. Tämä kaikki varmistaa tasaisen korkean painolaadun. Merkittävää on, että kaikki prosessin vaiheet, prepressin, levynvalmistuksen ja painatuksen kautta jälkikäsittelyyn on integroitu ja verkotettu printnet-työnkulkuun, jonka manroland on kehittänyt yhdessä ppi Median kanssa. Tämä tarkoittaa, että tuotannon kaikkia vaiheita valvotaan keskitetysti, ja läpinäkyvyys toteutuu viimeisintä yksityiskohtaa myöten. autoprint-painot tuottavat nopeammin ja tehokkaammin, samalla myös joustavuus ja tuottavuus kasvavat.

Monen kustantajan taloudellisen tilanteen kannalta katsoen avainasemassa ovat myös jälkiasennukset: Manroland tarjoaa mahdollisuuden laitetäydennyksiin, monivärisyyteen tai sivumäärän kasvattamiseen. Myös jälkiasennusratkaisuja löytyy laaja valikoima, mm. ohjauksen modernisointia tai uusia käyttöjä. Lisäksi Manroland esittelee messuilla päivityksiä, jotka mahdollistavat uusia tuotantovaihtoehtoja, ja tarjoaa kunnostuksia.

Océ: uusia liiketoimintamahdollisuuksia sanomalehtimarkkinoilla

Tehokkaita Océ inkjet -painojärjestelmiä markkinoidaan Manrolandin maailmanlaajuisen myyntiverkoston kautta. Yhdistetyin voimin offsetrotaatioiden markkinajohtaja Manroland ja rullasyöttöisten digitaalipainojärjestelmien markkinajohtaja Océ kehittävät työnkulkuja (digitaalinen ja offset) sekä järjestelmäkomponentteja (esim. taitto). IFRA Expossa Océ esittelee sanomalehtimarkkinoiden uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Digitaalisia sovellusalueita syntyy, kun kansalliset ja kansainväliset sanomalehdet hajauttavat pienten painosten tuotantoaan. Tällöin voidaan monissa tapauksissa yhdistää nopea viime hetken tuotanto minimoituihin logistiikkakuluihin. Lisäksi personointi ja yksilöinti voidaan ensimmäistä kertaa ottaa käyttöön hybridi-työnkuluissa.

Esillä myös julkaisuohjelmistot

Manrolandin tytäryhtiö ppi Media esittelee käyttömukavuuden huippua edustavia julkaisuohjelmistojaan. Integroiduista ilmoitusprosesseista multimedia-toimitusratkaisujen kautta esivalmisteluun; kaikkia ratkaisuja yhdistää helppokäyttöisyys, pitkälle viety automaatio ja kattava toimintovalikoima.

Tensor-koneita nopean kasvun maihin

Tensor esittäytyy messuilla yhdessä Manrolandin kanssa. Elokuussa 2010 yritykset sopivat, että Manroland toimii Tensor-koneiden myynti- ja huolto-organisaationa nopean kasvun maissa. Manrolandin kohdemarkkinat ovat Keski- ja Etelä-Amerikassa, Kanadassa ja Meksikossa sekä Kaakkois-Aasiassa ja eteläisessä Afrikassa. Yhteistyö on osa Manrolandin strategiaa vahvistaa brändiään ja asemaansa dynaamisen kasvun markkinoilla. Tensor täydentäa Manrolandin tuotevalikoimaa edullisemmilla ja tehokkailla koneillaan.

Manroland, Océ ja ppi Media hallissa B, osastot 310, 108 ja 410.

Share: