Manroland juhlisti 20-vuotista taivaltaan

5.2.2010 01:00Uutiset » Tapahtumat

Manroland Finland Oy piti 20-vuotisen taipaleensa kunniaksi juhlaseminaarin Bäckbyn historiallisessa ympäristössä Vantaalla. Seminaari keräsi keräsi painotalojen päättäjiä noin 70 hengen verran. Myös yrityksen alkuperäiset perustajat Auvo Kallio ja Mikko Nevalainen olivat kuulijoina.

Seminaarissa käytiin läpi muun muassa painoteollisuuden haasteita ja mahdollisuuksia yhä kovenevan mediakilpailun keskellä sekä manrolandin ratkaisuja vallitseviin haasteisiin. Manrolandin executive vice president Dr. Gerald Schobesbergerin mukaan painotalojen on taloudellisesti haastavina aikoina pyrittävä erikoistumaan ja valitsemaan sille sopivat kohderyhmät joihin keskittyä. – Yleinen taloudellinen tilanne on jo kääntynyt parempaan suuntaan ja erityisesti Aasia tuntuu vetävän. Myös digitaalisen painamisen sovelluksissa olemme tehneet yhteistyötä muun muassa Kodakin kanssa sanomalehtipuolella, Schobesberger kertoo.

Markku Ilmelä on vuosien saatossa nähnyt ja kokenut paljon niin hyvässä kuin pahassakin. – 2000-luku on ollut laitekaupan osalta hyvinkin tasaista aikaa, aivan viime vuosia lukuunottamatta, joka on ollut poikkeuksellisen vaikeata aikaa. Myös 90-luvun lama on nähty, mutta kyllä hyviäkin aikoja on ollut paljon, Ilmelä kertoo. Ilmelän mielestä tulevaisuutta silmällä pitäen on painotuotteen tuotantokustannuksia saatava alas, jotta printti pärjää kilpailussa muita medioita vastaan.

Manroland Finlandia luotsaava Markku Ilmelä (kuvassa oik.) lakitettiin kipparin hatulla juhlaseminaarissa. Gerald Schobesberger (vas.) hymyilee vieressä.

Share: