Luontokuvaaja Frans Lanting Finlandia-talolla

31.12.2007 13:11Uutiset » Tapahtumat

Yksi aikamme merkittävimmistä luontokuvaajista, Frans Lanting, on tänään Suomessa Vuoden Luontokuva 2007 -tapahtumassa. Hän toimii Helsingin Finlandia-talossa järjestettävän valokuvakilpailun päätuomarina ja on valinnut tuhansien kuvien joukosta vuoden edustavimmat suomalaiset luontokuvat.

Tapahtumassa on esillä kymmenen Frans Lantingin LIFE-kokoelmaan kuuluvaa A1-kokoista teosta. Valokuvien tulostuksen arkistokelpoiselle materiaalille on lahjoittanut Epson Finland. Kuvat on tulostettu uudella Epson Stylus Pro 11880 -suurkokotulostimella Epsonin Premium Semi Gloss -paperille. Kaikki teokset huutokaupataan tapahtuman aikana ja kertyneet varat luovutetaan lyhentämättöminä WWF Suomen ilmastokampanjan hyväksi.

Frans Lanting on hollantilaissyntyinen luontokuvaaja ja National Geographic
-lehden tuotteliaimpia kuvaajia, jonka coffee table -kuvateosten aiheet ulottuvat Etelämantereelta sademetsiin. LIFE-hanketta hän kuvasi 22 eri maassa ja kaikissa maanosissa. Seminaarissa Lanting esittelee kuvaustyöskentelynsä salaisuudet.

Lanting on saanut lukuisia kansainvälisiä tunnustuksia työstään valokuvaajana, kuten World Press Photo, the Sierra Club´s Ansel Adams Award, BBC Wildlife Photographer of the Year 1991 ja Sweden´s Lennart Nilsson Award.

Lisätietoja www.vuodenluontokuva.fi.

Share: