Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Kuvitus esillä laajasti Mikkelin taidemuseossa

17.6.2020 15:29Uutiset » Tapahtumat
Erica Jacobsonin tapetti. Kuva: Grafia.

Mikkelin kuvitustriennale esittelee laaja-alaisesti suomalaista kuvitusta kolmen viime vuoden ajalta. Mukaan näyttelyyn on kutsuttu ruotsalaiskuvittaja Erica Jacobson. Mikkelin 12. kuvitustriennaleen osallistuu 55 kuvittajaa, joilta on näyttelyssä 97 työtä.

Triennale esittelee nykykuvituksen laaja-alaisuutta ja monipuolisia käyttömahdollisuuksia kirjankuvituksista media- ja verkkoteosten sekä arkkitehtuurin kuvittamiseen. Kaikki teokset on julkaistu viimeisen kolmen vuoden aikana.

Mikkelin taidemuseo ja Grafia ry ovat perustaneet tapahtuman vuonna 1987 ja Kuvittajat ry on ollut mukana yhteistyössä vuodesta 2008. Kuvitustriennale järjestetään Mikkelin taidemuseossa 8.8.–25.10.2020.

Tapahtuman kilpailuun osallistui 117 kuvittajaa yhteensä 345 työllä. Kilpailutöiden teema, toteutustapa ja -tekniikka olivat vapaita. Näyttelytyöt valitsi jury, johon kuuluivat kuvittajat Nina Grönlund, Antti Kyrö, Mervi Lindman ja Marion Robinson sekä Mikkelin taidemuseon edustaja kulttuuri- ja museojohtaja Matti Karttunen. He ovat myös valinneet palkittavat kuvitukset, jotka julkistetaan näyttelyn tiedotustilaisuudessa 7.8.2020.

Näyttelyyn on kutsuttu vieraaksi tukholmalainen kuvittaja ja graafinen suunnittelija Erica Jacobson (s. 1972). Hänet tunnetaan värikkäistä töistään, joiden kuvamaailma on omintakeinen sekoitus eri vuosikymmenten kuvitustyylejä yhdistyneenä selkeisiin väripintoihin ja oivaltavaan typografiaan. Jacobsonin työt vaihtelevat teatterijulisteista tapahtumien visuaalisiin ilmeisiin ja animaatioista kuosisuunnitteluun. Asiakkaisiin kuuluvat mm. Absolut Vodka, IKEA, Utbildningsradion ja Dagens Nyheter.

Share: