Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Kustannustehokkuutta suurkuvatuotantoon KTA:lta

29.10.2021 11:48Uutiset » Tapahtumat
Epsonin SC-R5000 suurkuvatulostimessa käytetään ympäristöystävällisiä resin-värejä. Platinum Q2 on kustannustehokas hybridi tasotulostin. Kuvat: Epson ja KTA.

Painoalan investoinnit ovat tänä vuonna lähteneet hyvin käyntiin, kertoo Tarmo Kuusela KTA-Yhtiöistä. KTA esittelee Demopäivillä 10.–11.11.2021 monipuolisesti laitteita ja ohjelmistoja, joilla suurkuvatuotantoa voidaan tehdä entistä kustannustehokkaammin. Uudistuneet laitteet ja ohjelmistot tarjoavat tähän paljon mahdollisuuksia.

Koronapandemian aikana KTA:n päämiehet ovat uudistaneet laitevalikoimaansa. Nyt Demopäivillä voidaan esitellä uusimpia ratkaisuja. Fujifilmin uusi Acuity Prime tasotulostin tarjoaa entistä parempaa suorituskykyä, ja Acuity Ultra on supertehokas rullatulostin. Epsonin uudet Resin-suurkuvatulostimet ovat Demopäivillä ensiesittelyssä. Epsonin tulostimet soveltuvat laajan väriavaruutensa ansiosta erityisen hyvin mm. Pantone -sävyjen tulostukseen.

Tarmo Kuuselan mukaan asiakkaiden kannattaa huomioida myös kustannustehokkaat Platinum-suurkuvatulostimet. Sarjan hybridi-, rulla- ja tasotulostimet valmistetaan Euroopassa. Sarjaan liittyy myös Platinum Q-Cut mini -leikkuri, joka on mielenkiintoinen uutuus automaattileikkuripuolella.

Pakkauspainamiseen uusia ratkaisuja

Pakkausten kysyntä on kasvussa ja pakkauspainajat miettivät investointejaan. KTA-Yhtiöillä on monipuolinen valikoima pakkauspainamisen laitteita ja ohjelmistoja. Demopäivillä esillä on erityisesti display-tuotantoon soveltuva digitaalinen arkkitulostin Inca Onset X.

Digitaalisessa pakkauspainamisessa suosittu laite on Euroopassa ollut FujiFilm JetPress. Demopäivällä esitellään JetPress 750S:n tarjoamia etuja lyhyiden sarjojen tuotannossa. Lisää tästä aiheesta tarjoaa Demopäivien jälkeen 17.11. pidettävä Digital Printing & Design Effect -tapahtuma, jossa keskitytään efektien tuottamiseen painotuotteissa. Tapahtumassa esillä ovat myös MGI:n laitteiden tarjoamat digitaaliset painoefektit.

Raskaan sarjan pakkauspainamiseen KTA-Yhtiöt tarjoaa Komori-offsetpainokoneita. Japanissa valmistetut Komorit tunnetaan pitkälle kehitetystä kuivaustekniikasta, luotettavuudesta ja laitteiden edullisista käyttökustannuksista. Uudistunutta Lithrone GX/G advance -mallistoa esitellään Demopäivillä ja paikalla on Komorin asiantuntija kertomassa automaation tarjoamista mahdollisuuksista tuotannon tehostamiseen.

Komorin Lithrone GX/G advance -mallisto mahdollistaa kaksipuoleisen painamisen tehokkaasti. Kuva: Komori.
Array
Share: